• DOLAR 32.507
  • EURO 34.978
  • ALTIN 2430.558
  • ...
Batman'da damızlık hayvan hibe semineri düzenlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Batman İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından çiftlik sahiplerine yönelik “Hayvancılık Hibe Desteği”  konulu bilgilendirme semineri verildi.

İl Müdürlüğü Toplantı Salonunda gerçekleşen seminere katılımın çok ve ilginin büyük olduğu gözlendi.

Toplantıya, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Nurettin Kiyas, Hayvan Sağlığı Şube Müdürü M. Salih Gültekin, konuyla ilgili veteriner hekimleri ile Batman Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Hayrettin Ekmiş ve BDSYB üyeleri katıldı.
Açılış konuşmasının ardından hibe ile ilgili bir konuşma yapan İl Müdürü Kiyas, “Hibe desteği 2014-2018 yılları arasında uygulanacak olup karar kapsamında kurulu ya da kurulacak işletmelere, yeni inşaat veya tadilat için yüzde 50. Damızlık, koç, boğa ve teke alımı için de yüzde 80 hibe desteği verilecektir. Projeden yararlanmak isteyen yetiştiricilerimiz konu hakkında detaylı bilgi için Müdürlüğümüze başvurmalarını bekliyoruz.” dedi.

Hibe konusunda gerekli bilgilendirmeler, veteriner hekim personelince projeksiyon sunumuyla verildi. Damızlık Birliği üyelerinin sorduğu sorulara seminerde tatmin edici cevaplar verildi. Seminer, yapılan ikramların ardından sona erdi. (Veysi Rüzgar-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir