• DOLAR 32.567
  • EURO 34.812
  • ALTIN 2491.533
  • ...
Bir Hidayet Öyküsü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Muhammad Can / Doğruhaber

“Hıristiyan bir Alman iken Müslüman olup örtünmemi kabullenemiyorlar”

Avrupa ülkelerinin Hıristiyan halkları arasında İslam dinini kabul ederek Müslüman olan kadın ve erkeklerin sayısı gün be gün giderek çoğalıyor. Materyalizm karşısında bir çöküş yaşayan Hıristiyanlığın toplumsal çözülmelere bir cevap verememesi  Hıristiyanları başka dinleri araştırmaya sevk ediyor. Bir yandan da Batılı toplulukların içinde bulunduğu ahlaksızlığı ve her türlü kötülüğü kabul edemeyen, Kur’an’da da denildiği gibi İslam fıtratı üzere doğup da anne babalarının dinlerini değiştirdiği temiz fıtratlı insanlar, özlerine yani İslam’a geri dönüyorlar. İslam’ı kabul ederek Müslüman olan Almanyalı Amine de bu temiz fıtratlı insanlardan biri. Kendisiyle yaptığımız röportajda hazine bulmuş biri gibi İslam’la nasıl şereflendiğini anlatırken özellikle Müslüman olup da Allah’ın emrettiği çerçevede tesettürle örtünmeyi beceremeyen bacılarımızın haline dikkat çekerek nasihat etmesi çok anlamlıydı. Sözü fazla uzatmadan Amine bacımızı dinliyoruz:

Kısaca kendinizi tanıtır mısınız?

İsmim Amine, üç çocuğum var. On yıldır evliyim. Kocam Doğu tarafındandır. Benim İslam dini ile tanışmam beş yılı buldu.

ARAŞTIRMALARIM BANA İSLAM’IN DOĞRU DİN OLDUĞUNU GÖSTERDİ

İslam dininde sizi etkileyen ne oldu ki Müslüman oldunuz?

Çok kitaplar okudum. Eşimin ailesine çok sorular sordum. Yaptığım çok yönlü araştırmalar sonunda İslam’ın doğru bir din olduğunu anladım ve Müslüman oldum.

ÖRTÜLÜ OLMAK BANA GÜVEN VE HUZUR VERİYOR

Nasıl örtündünüz?

Bir misafirlikte hocanın yanındaydım. Hoca bana ‘sen artık Müslüman oldun. Yani sıfır kilometredesin` diyerek uyarınca anladım ki doğru olanı yapmak zorundayım artık. Çünkü Allah’ın emirleri Kur’an’da yazılıyor. Bir Müslüman kadının örtünmesi ki, bu benim için çok önemliydi. Örtülü olmak bana güven ve huzur veriyor. Biliyorum ki doğru yoldayım ve doğru olanı yapıyorum.

Örtündükten sonra neler hissettiniz?

Huzur ve güven içinde olduğumu hissettim.

BİR ALMAN`IN MÜSLÜMAN OLUP ÖRTÜNDÜĞÜNÜ KABULLENEMİYORLAR

Örtündükten sonra ne tür zorluklarla karşılaştınız?

Çoğu Almanlar bunu anlamıyor. Özellikle benim özgür, Hıristiyan bir Almanken Müslüman olup örtünmemi kabullenemiyorlar. Müslümanlar beni tesettür içinde gördüklerinde hayranlık içinde kalıyorlardı, ancak Almanlar tesettüre karşı bakış açıları erkeğin kadına baskısı olarak algılıyorlar ve benim de eşimin baskısıyla kapandığımı zannediyorlardı. Ancak örtünmem tamamen benim seçimimdi. Almanca konuştuğum için çoğu soruyor. Çünkü bilmiyorlar ki ben Almanım ve sonradan Müslüman oldum. Çoğu Almanlar beni çarşaflı gördüklerinde benim doğuştan itibaren Müslüman olduğumu düşünüyor. Maalesef, İslam çok yanlış tanıtılıyor Almanlara.

AİLEM BENİ REDDETMEDİ ANCAK KABUL DE ETMEDİ

Müslüman olduktan sonra ailenizin tepkisi ne oldu?

Bana olumlu veya olumsuz pek bir şey sormadılar. Yani kabullenemiyorlar ancak beni reddetmiyorlar da. Kardeşlerim ise hala örtünmemin eşimin sayesinde olduğu görüşündeler. Halbuki kesinlikle öyle bir şey söz konusu değil, tamamıyla benim isteğim doğrultusundadır örtünmem.

MÜSLÜMAN BACILAR KALPLERİNİ DİNLEMELİ VE İYİ ÖRTÜNMELİ

Müslümanlardan beklentileriniz nelerdir?

Tek isteğim Müslüman bacıların kalplerini dinlemeleri ve örtünmelerine çok dikkat etmeleridir. Çünkü bu zamandaki gençlerde tam anlamıyla tesettürlü bir örtünme olmadığı için kendi kendime soruyorum acaba bu gençler kalplerine soruyorlar mı ‘doğru yolda mıyız’ diye. Tesettürün anlamı ne, bir araştırsınlar. Allah’ın emrettiği bu uygulamanın gerçek anlamını kalplerine sorsunlar.

MAKYAJ VE GİYİMLERİYLE DİKKAT ÇEKENLER KÖTÜ ÖRNEK OLUYOR

Kimileri Müslüman’ız diyorlar; ama örtünmüyorlar maalesef. Kimileri de örtünüyor sözde; ama öyle bir dikkat çekici örtünme ki, çok kötü örnek oluyor. Kıyafetleri ve yüzlerindeki makyajlarıyla adeta İslam’ı lekeliyor ve karalıyorlar. Müslüman bacıların bilmesi gerekir ki örtünün amacı kadınların güzelliğini saklamasıdır. Yani güzelliğini ortaya koyması değil. Bir kadın kendi eşine karşı kendini süsleyebilir. Ancak şimdiki bazı bacılarımız ise başörtü ve kıyafetleriyle daha bir çekici olmaya özen gösteriyor ve hatta daha güzel görünmek için yarışıyorlar. Hâlbuki Allah-u Teala, örtünün Müslüman kadına niçin farz olduğunu ve amacını belirtmiştir.

TEK İSTEĞİM ALLAH’IN EMİRLERİNE UYMAK VE UYANDIRMAK

Tek isteğim, bacılarımızın güzel bir şekilde tesettüre bürünmeleri. Allah’ın emirlerine göre giyinmeleri, yüzlerine boya yapmamaları, geniş giyinmeleridir. Sadece Almanya’da değil özellikle tüm Müslüman ülkelerde başörtüsünün her alanda serbest bırakılması lazım. Müslüman devletler tesettürü engelleyeceğine tesettürün en güzel şekilde takılması gerektiğini emretmeleri gerekir. İmkânlar tanınmalı, Müslüman devletler Müslüman halklarına gerçek anlamda İslam’ı yaşattırmalı.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir