• DOLAR 32.585
  • EURO 34.842
  • ALTIN 2417.599
  • ...
Mezopotamya Gazeteciler Cemiyeti: Adıyaman derhal serbest bırakılsın
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN- Türkiye Suriye ve Irak Kürdistan’ında faaliyetlerde bulunan ve merkezi Mardin’in Kızıltepe ilçesinde bulunan Mezopotamya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ve aynı zamanda 2014 Nobel Barış Ödülü Adayı Cemil Aydoğan, meslektaşları gazeteci Ali Adıyaman’ın derhal serbest bırakılmasını istedi.

Bir gazetecinin düşüncelerinden dolayı kaçırılmasının kabul edilecek bir durum olmadığını söyleyen Cemil Aydoğan, “ 27 08 2014 tarihinde Diyarbakır Silvan ilçesine bağlı kendi köyü olan Dağcılar (Gunde Şao) köyü Erkenciler mezrasında ailesiyle beraber evinde oturduğu esnasında ailesinin gözü önünde silahlı bir grup tarafından kaçırılan İlke Haber Ajansı muhabiri olan gazeteci meslektaşımız Ali Adiyaman arabasıyla beraber kaçırılmıştır. Gazeteci meslektaşlarımızın düşüncelerinden dolayı cezalandırmaya çalışmak barış ve demokrasi ile hiçbir şekilde uygun düşmemektedir.”  Dedi.

Bu şiddet müdahalesinin demokrasi güçleri tarafından tasvip edilmesinin mümkün olmadığını ifade eden Aydoğan son olarak, “Gazeteci meslektaşımız Ali Adıyaman’ın bir an önce derhal serbest bırakılmasını bekliyoruz.” İfadelerine yer verdi. (Mehmet Aslan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir