• DOLAR 32.607
  • EURO 34.745
  • ALTIN 2497.519
  • ...
Kızıltepe'deki olaylarla ilgili 9 kişi gözaltına alındı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN- Mardin Kızıltepe ilçe Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş, gazetecilere yaptığı açıklamada, Kızıltepe’deki elektrik protestolarının dün akşam itibarı sona erdiğini belirtti.  Ermiş yaşanan olaylarla ilgili 9 kişinin gözaltına alındığını söyledi.

Dün yaşanan olaylarda, Kaymakamlık binası ve aracının camlarının kırılması olayıyla ilgili oda başkanları STK ve daire müdürleri kaymakama geçmiş olsun ziyaretinde bulundu.

Yapılan ziyaret esnasında gazetecilere açıklamada bulunan, Kızıltepe Kaymakamı Ermiş, “ Yaklaşık 3 gün elektrik kesintilerini protesto amaçlı çiftçilerin yol kapatma eylemleri oldu.  Dün akşam itibarı ile olaylar sona erdi. Genelde şiddete başvurulmadan bu eylemler sonuçlandı. Ama dün yaklaşık 80-100 kişilik bir genç grubu bunların bir kısmı da Kızıltepe’nin dışından gelen ve elektrik kesintisi ile hiç ilgisi olmayan çiftçilerle ilgisi bağlantısı olmayan bir grup kaymakamlığın önünde kaymakamlığın ve makam aracını taşladılar. Tabi güzel olan taraf herhangi bir kişinin canına herhangi bir zararın gelmemiş olmasıdır. Cam kırıkları ufak çapta maddi hasarlar meydana geldi ama bunlarda telafi edildi. Bu bağlamda şu an itibarı ile 9 kişi gözaltına alındı.” Dedi.

Gözaltına alına şahısların mahkeme sürecinin devam ettiğini belirten Kaymakam Ermiş, “Bunların mahkeme süreçleri devam ediyor. Bu olaylar basına yansıyınca dün akşamdan bu yana yüzlerce telefon sivil toplum kuruluşları vatandaşlar üzüntülerini belirtmek için aradılar ve bu gün de sabahtan bu yana ziyaretler var, kendilerine ben çok teşekkür ediyorum. Tabi bu şahsi bir şey değildi. Ama bu provokasyonu belli bir grup yaptı. Çiftçilerimle de ilgisi yok her hangi bir kızgınlığımız kırgınlığımız yok gençlerimizi daha çok eğitmemiz lazım bundan çıkarılacak ders budur.” İfadelerini kaydetti.(Mehmet Aslan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir