• DOLAR 32.375
  • EURO 34.957
  • ALTIN 2325.76
  • ...
"Asil İşveren üyelerimizi Asil Çalışan olarak kabul etsin"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - TES-İŞ Diyarbakır 1 Nolu Şube Başkanlığı, üyelerinin ‘Asil İşveren’ tarafından ‘Asil Çalışan’ olarak kabul etmeleri için DEDAŞ Batman İl Müdürlüğü binası önünde basın açıklaması yaptı.

DEDAŞ Batman İl Müdürlüğü binası önünde TES-İŞ Diyarbakır 1 Nolu Şube Başkanlığı üyeleri ve DEDAŞ Batman İ Müdürlüğü çalışanları toplandı. Basın açıklamasını TES-İŞ Diyarbakır 1 Nolu Şube Başkanı Ali Öncü yaptı.

DEDAŞ Batman İl Müdürlüğü ve bağlı İlçe İşletme Baş Mühendislikleri işyerlerinde Elektrik Arıza-Bakım-Onarım ve sayaç okuma işlerinde çalışanların tümünün sendikalarına üye işçiler olduğunu söyleyen Öncü, “Üyelerimiz Asil İşveren olan Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş’nın Asil İşi’ni yapmaktadırlar. İş Kanunu’nun 2. maddesi gereğince, üyelerimizin yapmakta oldukları işin niteliği itibarıyla Asil İşveren’in Asil Çalışanı olarak kabul edilmeleri ve işyerinde uygulanmakta olan İşyeri Toplu İş Sözleşmesi varsa bu sözleşmeden de yararlanmaları gerekmektedir.” şeklinde konuştu.

“Bu sonuçlar ibret ve utanç tablosudur”

Sendika üyelerinin yaşamak durumunda bırakıldıkları gerçekliğinin bir trajedi olduğunu ifade eden Öncü, “Şubemizin sorumluluk alanını oluşturan DEDAŞ Diyarbakır-Batman-Mardin-Şırnak-Siirt ve bağlı işletme başmühendislikleri işyerlerinde çalışan sendikamız üyesi işçilerin yaşamak durumunda bırakıldıkları gerçeklik tam anlamıyla bir trajedidir. Bu trajedinin bilançosu olarak, son iki yılda meydana gelen 58 iş kazasının 13’ü ölüm, 18’i ağır yaralanma, 27’si ise yaralanma şeklinde vuku bulmuştur. Bu sonuçlar insanın yaşam hakkına verilen değerin göstergesi bakımından bir ibret ve utanç tablosudur.” dedi.

“DEDAŞ bölge halkını hırsızlıkla suçluyor”

Öncü, “Asil işverenin DEDAŞ’ı devir aldığı günden bugüne bölge halkını hırsızlıkla suçlamaktan, tehdit etmekten, jandarma ve polisin gücünü halka karşı bir baskı ve sindirme mekanizması olarak kullanmaktan, tükettiği elektriğin parasını düzenli olarak ödeyen on binlerce bölge insanına bile cehennem azabını yaşatmayı reva görmesi sonucu ortaya çıkan fiili durum son derece tehlikeli ve telafisi mümkün olmayan sonuçları da kaçınılmaz kılacak boyutlara ulaşmış durumdadır.” şeklinde konuştu.

Öncü, son olarak “Hukuksal taleplerimizin karşılanmaması durumunda, yasal ve hukuksal şikâyet mekanizmaları en etkin biçimde harekete geçirmek bıkmadan, usanmadan gereği yapılacak, meşru ve demokratik hak arayışı mücadelesi de büyük bir kararlılıkla yürütülecektir.” ifadelerini kullandı. (Veysi Rüzgar-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir