• DOLAR 32.581
  • EURO 34.928
  • ALTIN 2431.889
  • ...
"Basın özgürlüğünü kimse engelleyemez"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA- Ailesiyle birlikte akraba ziyaretine giden Ali Adıyaman’ın PKK’li bir grup tarafından evinde alıkonmasına tepkiler gelmeye devam ediyor. Memur-Sen Şanlıurfa Şubesi Başkanı İbrahim Coşkun, gazetecilere yönelik yapılan saldırıyı kınayarak, kaçırılan gazetecinin derhal serbest bırakılmasını istedi.

Adam kaçırmakla topluma korku salınmaya çalışıldığına dikkat çeken Coşkun, “Ali Adıyaman’ın kaçırılması kabul edilemez. Sonuçta bu insanlar basın ile ilgili görevlerini yerine getirmektedirler. Doğru, ilkeli habercilikle birlikte bu gibi gazetecileri de desteklememiz gerekmektedir. Kim, ne için, nasıl yaptı bilinmiyor. Bizler her ne olursa olsun bir gazetecinin kaçırılma olayını şiddetle kınıyoruz. Basın özgürlüğünü kimse engelleyemez.” Dedi.

Çözüm sürecinin yaşandığı bu dönem de basın özgürlüğünün kısıtlanamayacağını belirten Coşkun daha sonra, “Gazeteciyi kimler kaçırmış ise derhal serbest bırakmalıdır. Topluma bir korku salmanın hiç gereği yoktur. Birileri bu ortamdan faydalanmak istiyor olabilir, onlara fırsat vermemek gerekir.” şeklinde tepkisini dile getirdi.  ( Mustafa Bikeç Sedat Kuşulay- İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir