• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Gazze Zaferini Doğru Anlamak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Serhad Yıldırım / doğruhaber

israil, kuruluş tarihi 1948’den beri çeşitli bahanelerle onlarca büyük saldırılar yaptığı Filistin’e en son 7 Temmuz 2014’te havadan operasyon başlattı.

Binden fazla Filistinlinin hayatını kaybettiği, 10 binden fazlasının yaralandığı hava operasyonundan sonra 17 Temmuz 2014’te karadan operasyon başlattı.

2200’e yakın Şehid, 10 binin üzerinde yaralı ve binlerce binanın yıkılması neticesinde 26 Ağustos 2014 akşamında 51 gün süren savaştan sonra kalıcı ateşkes yapıldı.

Filistin direnişinin kazandığı bu zaferin Filistin halkına ve tüm İslam alemine hayırlar getirmesini dua ediyor ve Hamas direnişini gıptayla tebrik ediyorum.

Ancak önemli olan diğer hususlardan biri de ateşkesten sonra kimin kimle beraber olduğudur.

Art arda yapılan açıklamalarla herkes safını belli etti.

Filistin direnişinin sembol isimlerinden yapılan açıklamalarda zaferin direnen, boyun eğmeyen, binlerce şehit veren Filistin halkının ve Hamas’ın askeri gücü İzzettin el Kassam Tugayları ile İslami Cihad`ın Kudüs Seriyelerinin olduğu belirtildi.

Filistin direnişine ihanetleriyle tanınan Mahmut Abbas ve avaneleri de ateşkesin sağlanmasındaki rollerinden dolayı ABD dışişleri bakanı John Kerry’e teşekkür etti.

Abbas’ın, 51 gün süren ve 2 bini aşkın Filistinlinin şehadeti, 10 bini aşkın Filistinlinin yaralanmasıyla ve kendi ülkesinin toprağı olan Gazze’nin harabeye dönmesiyle sonuçlanan israil saldırılarında; defaaten yaptığı açıklamalarla israil’in yanında durduklarını söyleyen ve bu savaş sürecinde israil’e silah yardımı yapan ABD’nin dışişleri bakanı John Kerry’e teşekkür etmesi “Bu da başka bir ihanet çeşidi mi?” yorumlarına neden oldu.

Belki de en önemli olan nokta da şudur: Filistin halkı bu zaferi nasıl kazandı? Bunun irdelenmesinin çok önemli olduğunu düşünüyorum.

Hamas sözcüsü Sami Ebu Zuhri, canlı yayında yaptığı açıklamalarda bu hususa özellikle vurgu yaptı.

Zuhri, “israil’in yenilmez ordusu efsanesini yıkarak onları mağlup ettik. Ben Gurion Havalimanı’na gerçekleştirdiğimiz saldırılarla hava sahalarını kapattırdık.” diyerek israil’e hangi yöntemle karşı koyduklarını açıkladı.

Sami Ebu Zuhri: “Stratejik noktaları vurarak, havaalanlarına abluka uygulayarak, siyonistleri direniş gruplarının attığı roketlerden korunmak için yerin altına girmeye mecbur ederek zafer kazandık.” dedi.

Yine konuşmasının devamında Zuhri "Daha önce Siyonistlere Gazze`ye yakın yerlerdeki evlerinize Başbakan Binyamin Netanyahu`nun değil ancak Hamas`ın izniyle girebilirsiniz demiştik. Şimdi ateşkesin yürürlüğe girmesinin ardından israillilere Hamas`ın kararıyla evinize dönebilirsiniz diyoruz” diyerek düşmana korku salarak ve saldırılar yaparak zaferi kazandıklarını belirtti.

israil’e yakın kaynaklar 69 israil askerinin öldürüldüğünü söylese de, direnişe göre bu sayının tesbit edebildikleri kadarıyla 150’den fazla olduğu daha önce bildirilmişti.

İşte Hamas’ın zafer kazanma ipuçları buradadır…

Ziya Paşa’dan sadır “Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir; tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir.” atasözünün Hamas’ın zaferiyle bir kez daha tecelli etmesi tüm İslam alemine büyük bir tecrübe olmalıdır.

Diyalogtan anlayanlarla diyolog yoluyla muamele edilir. Bu, Aziz İslam Peygamberi`nin metodudur…

Silahtan anlayanlarla zillet gömleği giyip diyalogla karşılık vermeye çalışmak, bu ümmetin izzetine yapılan büyük bir darbedir…

Silahtan, zordan anlayanlara zor ve silah kullanarak karşılık vermek Hamas zaferinin en önemli ipuçlarındandır.

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir