• DOLAR 32.531
  • EURO 34.77
  • ALTIN 2489.611
  • ...
SON DAKİKA
Şanlıurfa Gazeteciler Birliği: Ali Adıyaman derhal bırakılsın
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA- Diyarbakır’da akraba ziyaretine gittiği sırada kaçırılan İlke Haber Ajansı muhabiri Ali Adıyaman’ın kaçırılmasına tepkiler gelmeye devam ediyor. Şanlıurfa Gazeteciler Birliği Başkanı Veysel Polat yaptığı yazılı basın açıklamasında kaçırılma olayını kınayarak gazeteci Ali Adıyaman’ın bir an evvel serbest bırakılması gerektiğini söyledi.

Bu olayın Ali Adıyaman’ın şahsında İnsan temel hak ve özgürlüklerine yönelik çirkin bir eylem olduğuna dikkat çeken Polat, “Diyarbakır’da görev yapan İlke Haber Ajansı (İLKHA) Muhabiri Ali Adıyaman, akraba ziyareti için gittiği Silvan`ın Dağcılar köyü Erkenciler mezrasında, PKK’lı oldukları iddia edilen silahlı bir grup tarafından kaçırılmıştır. Bu olay, Ali Adıyaman’ın şahsında; İnsan temel hak ve özgürlüklerine, basın özgürlüğüne ve tüm Türkiye’nin barış ve özgürlük yürüyüşüne yönelik çirkin bir eylemdir. Bu olayı şiddetli kınıyor ve basın emekçisi Ali Adıyaman’ın bir an evvel sağ – salim özgürlüğüne kavuşmasını bekliyoruz.” diye konuştu.

Yetkililere seslenen Polat, “Başta Diyarbakır Valiliği olmak üzere, bölgedeki bütün idari, siyasi ve sivil toplum kuruluşlarından olaya gerekli ilgiyi göstermelerini; yaşama – barış ve özgürlüğe yönelik bu vahim olayın faillerini tespit ederek yanlışlarından döndürülmelerini, gazeteci arkadaşımızın serbest bırakılmasını sağlamalarını bekliyoruz.” şeklinde konuştu.(Osman Gülebak-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir