• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Şırnak'ta 5 hektarlık tarım arazisi kül oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞIRNAK-Şırnak’ın kuzeydoğusunda bulunan Namaz Dağı eteklerinde dün saat 15. 00 sıralarında bilinmeyen bir nedenden dolayı yangın çıktı.

Çıkan yangına vatandaşlar kendi imkânlarıyla müdahale ederken, vatandaşlar 110 Yangın ihbar ve Orman Müdürlüğü’nü aradı.

Yangın yerine gelen Orman Müdürlüğü personelleri arasözler ile yangına müdahale etti.

Yaklaşık 3 saat süren bir çalışmanın sonunda yangın söndürüldü. Yetkililer yaklaşık 5 hektarlık bir tarım arazisinin zarar gördüğünü belirtti.

Yangında zarar gören bağ üzümü sahibi Ahmet Kabul çıkan yangının bir sabotaj olduğunu iddia etti.

Kabul’’Bu ay içinde ikinci defadır bu bölge yanıyor. Birileri kasten ve bilerek bunu yapıyor.Bu yapanları Allah’a havale ediyorum.Bunca yıldır zahmetine katlandığımız bağımız bahçemiz yandı kül oldu.Bunun hesabını kim verecek şimdi? Devletten bu konu hakkında destek bekliyoruz’’ dedi.

Bağı yanan vatandaşlardan Mahmut Ercan da birilerinin bu bölgede bu bağları ateşe vererek bazı şeylerin önüne set çekmek istediklerini ve bunun için ucuz kahramanlık yaptığını söyledi.

Konu ile ilgili İLKHA muhabirine bilgi veren Orman İşletme Müdürü Siyament Kaya, söz konusu yangının sebebini henüz belirleyemediklerini belirterek, ‘’Yangın saat 15.00 sıralarında meydana gelmiş olup tarafımıza gelen bilgiler ışığında 1 adet arasözümüzü personellerimiz ile birlikte olay yerine gönderdik. Arazinin engebeli oluşu nedeniyle 3 saatlik bir çalışma sonucunda yangın etkisiz hale getirilmiştir. Yanan alanın tahminen 5 hektarlık bir alan olduğunu tahmin ediyoruz. Vatandaşın ziraat alanı olan bağ ve bahçeler büyük bir şekilde zarar görmüştür. Bizde bugün bize başvuran vatandaşlarımıza zararlarının karşılanması için tutanaklarımızla beraber Tarım İl Müdürlüğü’ne başvurmaları konusunda yardımcı olduk’’ dedi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir