• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Halk Kaçak Elektrike Teşvik Ediliyor!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA-Şanlıurfa merkezde oturan insanların birçoğu geçen ay gelen kabarık elektrik faturalarının şokunu yaşıyor. Her ay düzenli olarak 30-40 TL gelen faturalar ikiye katlandı. Bunun sebebini sorgulayan vatandaşlar acı bir gerçekle karşılaştılar. Şimdiye kadar gelen faturaların bedeli birbirine yakın olduğu için önemsenmiyordu. Ancak son faturaların kabarık olması vatandaşların tepkisine neden oldu. Daha önce halk arasında konuşulan `kaçak kullananların fatura bedeli herkesin faturalarına dağıtılıyor` şeklindeki sözler tescillendi.

Gelen elektrik faturalarındaki bir bölümde K/K bedeli hanesinde yazılan tutarın aslında kaçak kullanan elektriğin tutarıdır. Kaçak elektrik kullanan elektrik tutarını devlet kaçak kullanmayan dürüst vatandaştan tahsil ediyor. Faturalarda K/K bedeli`nin açılımı şöyledir, kaçak kullanım bedelidir.

Yıllarca kaçak elektrik kullananların bedelini devlet elektriğini kaçak kullanmayan vatandaştan çıkardı. Elektrik faturalarını düzenli ödeyen Mahmut Kılıç, bu uygulamanın kaldırılmasını istediğini belirterek, "Böyle devam ederse biz de elektriğimizi kaçak yaparız. Çünkü kabarık gelen faturalarımızı ödeyemiyoruz. Zaten elektrik fiyatları yüksek bir de üstüne kaçak kullanım bedeli eklenince ne yapacağımızı şaşırıyoruz. Devlet bir taraftan kaçağı önlemeye çalışırken diğer taraftan kaçak kullanmaya adeta teşvik ediliyor." şeklinde konuştu.


Mehmet Demir - İLKHA 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir