• DOLAR 32.527
  • EURO 34.89
  • ALTIN 2430.862
  • ...
Yeni sezona "Vira Bismillah"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İSTANBUL- Su ürünleri kaynaklarının korunması amacıyla balıkların genel üreme dönemi göz önüne alınarak 15 Nisan’da başlatılan av yasağı 4,5 aylık bir sürenin ardından 31 Ağustos günü sona eriyor.

Su Ürünleri avcılığının serbest olduğu 2013-2014 av sezonunda (1 Eylül-15 Nisan) İstanbul Büyükşehir Belediyesi Su Ürünleri Haline toplam 38 bin 495 ton su ürünü geldi. Bu miktarın yaklaşık 4 tonunu kültür balıkçılığı ürünü (çipura, levrek, alabalık v.d), 2,5 tonunu ithal edilen su ürünleri, 15 bin 650 tonunu hamsi, bin 260 tonu Lüfer, 8 bin160 tonunu istavrit, bin 800 tonunu palamut, bin 800 tonunu mezgit, 415 tonunu tekir ve 3 bin tonunu da diğer su ürünleri oluşturmakta.

Avcılığın serbest olduğu dönemde balık alırken şu hususlara dikkat edilmeli

Balık satın alırken avlanabilir minimum av boylarına ve avlanma zamanına dikkat edilmelidir. Yasak boydaki ve avlanması yasak olan türler satın alınmamalıdır.

Donmuş ürün muhakkak suretle tüketim aşamasında çözündürülmeli, çözünmüş ürün tekrar dondurulup daha sonra tüketilmemelidir.

Çipura ve levrek balığı satın alırken deniz çipurası veya deniz levreği diye daha fazla ücret ödenmemelidir. Bu balıklarının irilerinin ayrılarak tezgâhlarda doğal deniz balığı adı altında satılması ihtimaline dikkat edilmelidir. Çünkü doğal yolla elde edilen çipura ve levrek balığı yok denecek kadar az olup, çok seçkin restoran ve oteller tarafından tüketilmektedir. Kültür balıkları güvenle tüketilebilir. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir