• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Tarım danışmanlarına "Pamuk Yetiştiriciliği" konulu eğitim
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA- 1 Ocak 2014 tarihinde GAP BKİ Başkanlığı tarafından yürütülmekte olan GAP-TEYAP Çiftçi Örgütleri Merkezli Çoğulcu Yayım Modeli Programının uygulanması devam ediyor. Programın faaliyetlerinden birisi de “Teknik Elemanlar için Tarımsal Eğitim” faaliyeti olup, bu kapsamda şu ana kadar 84 tarım danışmanının katıldığı 3 eğitim düzenlenmiştir.

GAP Bölgesindeki çiftçi örgütlerinde tarımsal eğitim ve yayım faaliyetleri yürüten teknik personelin yöre çiftçisiyle daha etkin iletişim kurarak hizmet kalitesinin yükseltilmesini amaçlayan ve 28 – 29 Ağustos 2014 tarihleri arasında iki gün süren “Pamuk Yetiştiriciliği” konulu eğitimde; dünyada ve ülkemizde pamuk tarımı, pamuğun iklimsel isteği, toprak isteği ve hazırlığı, bitki besleme, sulama, hasat ve depolama, önemli hastalık - zararlılar ve mücadelesi ile pamuk yetiştiriciliğinin ekonomik değerlendirmesi konuları işlendi.

Şanlıurfa GAPTAEM konu uzmanları tarafından verilen eğitimde enstitünün GAP Bölgesindeki pamuk tarımında yaptığı önemli tespitler katılımcılara aktarıldı ayrıca enstitünün Koruklu İstasyonundaki pamuk deneme sahaları ziyaret edildi.   

Şanlıurfa GAP Tarımsal Eğitim Merkezinde düzenlenen eğitime GAP Bölgesinden 38 tarım danışmanı katıldı katılımcılara eğitim sonunda “katılım belgesi” verildi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir