• DOLAR 32.579
  • EURO 34.833
  • ALTIN 2507.537
  • ...
Bütün peygamberler müslümandı ve tek bir dinleri vardı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, 5. İslami Radyo ve Televizyon Birliği Genel Kurulu’nun açılışında yaptığı konuşmada, medyanın vizyonunun evrensel olması gerektiğini vurguladı ve “İslam da evrenseldir ve sizlerin muhataplarınız da insanlardır. Hatta eğer siyasi hedeflerle çalışıyorsak, bütün insanlık sizin muhatabınız olmalıdır. Dünyada çoğunluğu elde edenler, dünyevi denklemlerde başarılıdır. Ben inanıyorum ki, daireyi küçülttüğümüz ölçüde, elimizdeki fırsatları kaçırmaktayız” dedi.

Ahmedinejad, gerekli mesajların İslami medya tarafından aktarılması gereğine işaret ederek, düşmanların şeytanca, hilekarca ve karartıcı birçok imkanlara sahip olmasına rağmen bugün tagut ve şeytanca sultandan insanların kurtuluş bayrağının yükseldiğine inadığını belirtti.

İnsanların kurtuluş yolunun tevhid, “adalet ve ilahi enbiyalar” olduğunun altını çizen İran Cumhurbaşkanı, bununla birlikte bütün insanlığın kurtuluşunun dikkate alınması ve değerlendirmelerin bu esas üzerinde yapılması gerektiğini belirterek, aksi halde kendilerinin kısıtlanıp, karşı tarafın saldırganlaşacağını belirtti.

En önemli konunun medyanın insanlara bakışı, insanların kurtuluşu ve hidayet için çalışılması olduğunu belirten Ahmedinejad, İslami Radyo ve Televizyon Birliği’nin bu kurucu esasları dikkate alarak şekillenmesini ümit ettiğini söyledi.

Evrensel ve insani vizyonun insanlara etkili bir şekilde takdim edilmes gerektiğini vurgulayan Ahmedinejad, “Her nerede tagutçuluk varsa biz kesinlikle milletlerin yanında olmalı ve o tagutla savaşmalıyız. Bu yüzden Biz Siyonist Rejim ile savaşıyoruz çünkü Siyonist Rejim’in mevcudiyeti insani kerametin karşısındadır. İnsana bakışın amacı açık olmalıdır. Düşmanlar maddi tagutçuluk düzenini hakim kılmak istiyorlar, biz mutlaka halkı buna karşı uyarmalıyız” dedi.

Bugün, batının küresel toplum olgusunun Amerikan toplumu olduğunu ve bunu liberalism ve humaniszmin sonu olarak gördüklerinin belirten Ahmedinejad “Elbette bizim Mehdevi dünya toplumundan başka bir şeyimiz yoktur ve bunu insanlığa anlatmanın ve bunun için çalışmanın zamanı bugündür” dedi.

Amerkalıların 10 yıldan bu yana bir “11 Eylül miti” yaratarak işlediği cinayetlere bahane olarak kullandığına işaret eden İran Cumhurbaşkanı Ahmedinejad, Amerikalıların medya kanallarını da kendilerini masumiyet ve hakkaniyet peşinde olarak göstermek için kullandıklarını söyledi ve bugün 11 Eylül mitinin Ortadoğu ve özellikle Afganistan halkarının aleyhine kullanıldığının görüldüğünü belirtti.

Düşmanın medyada hilekarca programlar yapmakta olduğunu da hatırlatan Ahmedinejad, güzel ve kaliteli programlar yapılmasına dikkat edilmesi gerektiğinin altını çizerek, bir tane kaliteli ve derin sohbet programın, 100 tane kalitesiz programdan daha tesirli olacağını da sözlerine ekledi.

Ahmedinejad,küreselleşmenin, insanlığın doğal hareket seyri olduğunu fakat küreselleşme projesini tagutların ve şeytanların insanlığı yönetmek için icat ettiklerini vurguladı.

İran Cumhurbaşkanı Ahmedinejad sözlerinin sonunda, küreselleşmenin ilahi bir unsur olduğunu ve insanlığın gelişmesi için gerekli olduğunu belirterek, Allah’ın insanlara birden fazla din göndermediğini, tevhidi din kelimelerinde yanlış deyimler olduğunu ve bütün peygamberlerin müslüman olduklarını ve tek bir dinleri olduğunu söyledi.

MHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir