• DOLAR 32.516
  • EURO 34.977
  • ALTIN 2435.327
  • ...

BURSA - Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Türkiye’deki şirketlerin büyük bir bölümünün uzun ömürlü olmadığını belirterek, şirketler aile anayasaları sayesinde sürdürülebilir bir büyüme yakalayabileceğini söyledi.

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, girişimci iş insanlarına tavsiyelerde bulundu. Girişimcilik için insanın fiziksel değil, heyecan olarak genç olması gerektiğinin altını çizen Başkan Burkay, “Girişimci ruhumuz var. Bunu iyi kullanmalıyız. Yapılan anketlerde gençlerin yüzde 80’i kendi şirketini kurmak istiyor. Bir işe imkânsız diye başlarsak, o iş gerçekten imkânsız oluyor. Hayallerinizin peşini hiçbir zaman bırakmayın. Hedeflerimize ulaşmak için elimizden geleni yapalım.” ifadelerini kullandı.

"Şirketler aile anayasaları sayesinde ayakta kalabilir"

Şirketler için aile anayasasının önemine işaret eden Burkay, şirketlerin ayakta olması için profesyonel destek alması gerektiğini belirten Burkay,  “Bu jenerasyon çok ciddi performans kazandı. Üretilenlerin yeni jenerasyona devredilmesini iyi planlamak lazım. Bu da tabi ki profesyonel destek almadan mümkün olmuyor. Aile ve şirketler içinde aile anayasalarını oluşturmak lazım. Özellikle BTSO Akademi Projesi kapsamında aile anayasası ve şirketlerdeki kurumsallaşma ile ilgili eğitimler yapmayı planlıyoruz. Biz toplum olarak bu konuya gereken önemi vermeliyiz.”şeklinde konuştu.

BTSO’dan Tekno Cafe projesi

BTSO olarak genç girişimcileri, iş dünyası ile buluşturmak için önemli organizasyonlar yaptıklarını ifade eden Başkan Burkay, “Türkiye’de ilk defa Tekno Cafe’yi Bursa’da kurmak istiyoruz. Farklı fikri olan gençler buraya gelsinler, iş adamlarına projelerini anlatsınlar. Teknoloji masaları oluşturalım. Bu proje, iş adamlarımız ve girişimciler için yararlı olacaktır. Gençler fikri ve projesini, teknoloji masalarında anlatsınlar.” diye konuştu.


Genç girişimciler ve yöneticilerin enerjisini ve dinamizmini ekonomiye daha fazla yansıtmak amacıyla oluşturulan Platformun Yöneticisi Mustafa Altın, girişimciler olarak Bursa’nın değerlerini ve potansiyelini artırmayı hedeflediklerini belirterek, “Japonya 120 milyon nüfusa ve 6 milyon girişimciye sahip iken, 77 milyonluk ülkemizde ise girişimci sayısı sadece 1,5 milyon.  Bunlar arasında da gençlerin oranı ne yazık ki yüzde 5-6 civarında. Unutmayalım ki, gençlerin geleceği ülkenin, ülkenin geleceği de gençlerin geleceğine bağlıdır.  Bu geleceğin tek bir anahtarı var: O da girişimcilik.” dedi.  (Sezer Özer –İLKHA)