• DOLAR 32.602
  • EURO 34.823
  • ALTIN 2491.942
  • ...
Parkta Kürtçe dersi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN - Mardin Artuklu Üniversitesi (MAÜ) Yaşayan Diller Enstitüsü Kürdoloji Bölümü tezsiz yüksek lisans programından mezun olan Kürtçe öğretmeni adayları, atama kontenjanı belirlenene kadar dönüşümlü olarak başlattıkları açlık grevleri devam ediyor.

“Atama bekliyoruz”

Mardin Karayolları Parkı’nda grev başlatan Kürtçe Öğretmenleri Platformu üyeleri, İlke Haber Ajansı’na konuştular. Öğretmen olarak atanmayı beklediklerini ancak bu taleplerinin gerçekleşmediğini dile getiren platform üyeleri, “Mağduriyetimiz giderilinceye kadar açlık grevimizi devam ettireceğiz.” dediler.

“Hükümet sesimizi duymalı”

Çözüm Süreci kapsamında Hükümetin Kürtçe dersini 5.6.7 ve 8. sınıflarda seçmeli ders olarak verileceğini duyurduğunu dile getiren öğretmen adayı Ömer Öncel, “Hemen bunun ardından Artuklu Üniversitesi de çalışmalara başlandı. Artuklu Üniversitesi o dönemde 500 öğrenci aldı. Öğrenciler mezun oldular, fakat hala bize verilen söz yerine getirilmedi. Kadrolarımız bize verilmedi. Bir sürü arkadaşımız işini bıraktı geldi. Burada mağdur olduk fakat bu mağduriyetlerimiz hala giderilmedi. Burada ki toplanma amacımız Hükümete sesimizi duyurmak, mağduriyetimizin giderilmesi için bir çalışama yapılmak.” dedi.

“Parka oynamaya gelen çocuklara Kürtçe dersi veriyoruz”

Mardin Valiliği karşısında bulunan Karayolları Parkı’nda açlık 5 gün önce açlık grevi başlattıklarını hatırlatan Öncel, şunları söyledi: “Biz, burada açlık grevine başladık ama sadece aç aç oturup durmuyoruz. Özellikle hava serinlediği saatlerde parkta oynamaya gelen çocuklar ile okul çağındaki çocuklara dersler veriyoruz. Tahta kullanarak yavaş yavaş ders vermeye başladık. Bizim çocuklarla olan eğitimimiz dergi üzerinden yapıyoruz. Burada herkes işini bırakıp geldi, eğitimini başarıyla tamamladı. Sadece bize söz verilmişti ve bu sözün yerine getirilmesini istiyoruz. Aynı zaman da Kürtçenin de bir statü kazanmasını da istiyoruz.”

“Haklarımız verilinceye kadar açlık grevimiz devam edecek”

Bir başka öğretmen adayı Ali Akkoyun ise Kürtçe Öğretmenleri Platformu üyeleri olarak burada açlık grevi başlattıklarını hatırlatarak Hükümetin verdiği sözü yerine getirmesini istedi. Akkoyun, “Bizler Kürtçe öğretmen adaylarının haklarının verilmesini istiyoruz. 5.6.7 ve 8. sınıflarda seçmeli ders olarak verilecek Kürtçe dersini alanında uzmanlaşmış Kürtçe öğretmenlerin verilmesini talep ediyoruz. Haklarımız verilinceye kadar açlık grevimize devam edeceğiz.” dedi. (M. Salih Keskin – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir