• DOLAR 32.331
  • EURO 35.11
  • ALTIN 2295.22
  • ...
SON DAKİKA
Salah: İngilizlere açtığı davayı kazandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

1948 yılında işgal edilmiş Filistin topraklarındaki İslamî Hareket lideri Şeyh Raid Salah hukuksuz bir şekilde tutuklanıp sınırdışı edilmesi yönünde İngiliz hükümetinin aldığı karara karşı açtığı davayı kazandı.

Davaya bakan İngiliz mahkemesi İçişleri Bakanı Theresa May’ın aldığı kararın hukuksuz olduğuna hükmederek, Şeyh Raid Salah’ın tazminat davası açmasının yolunu açtı.

İngiliz yargıç Andrew Nicol yaptığı açıklamada Şeyh Raid Salah’ın İngiltere’ye girerken tutuklanma nedeninin uygun bir şekilde ifade edilmediğini söyledi.

Şeyh Raid Salah, İngiltere İçişleri Bakanı`nın talimatıyla önce gözaltına alınması ve daha sonra da tutuklanmasına karşı iki hafta önce kararın arkasındaki asıl sebebi öğrenmek için dava açmıştı.

İngiliz polisi 28 Haziran günü ülkeye giriş yaptıktan üç gün sonra Şeyh Raid Salah`ı medeni olmayan bir tarzda tutuklayıp polis merkezinde gözaltında tutmuştu.
18 Temmuz’da kefaletle serbest bırakılan Şeyh Raid Salah, İngiltere İçişleri Bakanı aleyhine dava açtı. Bakan, Şeyh Raid Salah`ı antisemitizmle suçlayarak sınırdışı edilmesini istemişti.

filistinhaber

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir