• DOLAR 32.362
  • EURO 35.346
  • ALTIN 2323.061
  • ...
Türkiye Genelinde Hava Durumu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü`nce yapılan son değerlendirmelere göre; Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu`nun doğusu, Kocaeli, Sakarya, Zonguldak, Düzce, Sinop, Sivas, Erzincan, Siirt ve Batman ile İstanbul`un Anadolu yakasının sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Rize, Hopa ve Van çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

Hava Sıcaklığı: Ülkemizin kuzeydoğu kesimlerinde 4 ila 6 derece azalacağı tahmin ediliyor.
Rüzgâr: Genellikle kuzey ve kuzeydoğu, güneydoğu kesimlerde güney ve güneybatı yönlerden hafif, arasıra orta kuvvette, Güney Ege kıyılarında kuzey ve kuzeybatı yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/s) eseceği tahmin ediliyor.

Kuvvetli Yağış Uyarısı: Yağışların Rize, Hopa ve Van çevrelerinde yer yer kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (Sel, Su baskını, Yıldırım düşmesi, heyelan vb.) tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir.

Bölgelerimizde Hava
Marmara: Parçalı, doğusu çok bulutlu, Kocaeli, Sakarya ve İstanbul`un Anadolu yakası aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.
Ege: Parçalı ve az bulutlu olarak geçecek.
Akdeniz: Parçalı ve az bulutlu geçecek.
İç Anadolu: Parçalı bulutlu, öğle saatlerinde Sivas çevreleri gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.
Batı Karadeniz: Parçalı çok bulutlu, Düzce, Zonguldak ve Sinop çevreleri kısa süreli sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.
Orta ve Doğu Karadeniz: Çok bulutlu, Doğu Karadeniz kesimi ile Samsun, Tokat ve Ordu çevreleri aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.
Doğu Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin doğusu ile Erzincan çevreleri aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.
Güneydoğu Anadolu: Parçalı, doğusu çok bulutlu, öğle saatlerinde Batman ve Siirt çevrelerinde aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.


Bazı İllerde Hava Durumu
İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam saatlerine kadar Anadolu yakası aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 22
İzmir: Parçalı ve az bulutlu 25
Adana: Parçalı bulutlu 31
Ankara: Parçalı bulutlu 20
Zonguldak: Parçalı çok bulutlu, akşam saatlerine kadar aralıklı sağanak yağışlı 18
Trabzon: Çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 18
Van: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 14 Diyarbakır: Parçalı az bulutlu 23

M. Salih Keskin - İLKHA 

Bu haberler de ilginizi çekebilir