• DOLAR 32.582
  • EURO 34.764
  • ALTIN 2489.134
  • ...
Batman Basınında Bugün
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN-01 Ekim Cumartesi Günü Batman yerel gazetelerinde yer alan bazı haber özetleri şöyle: 

DOĞUŞ GAZETESİ `Başsavcısı Ejder Balistik Sonuçları Açıkladı`
Batman Cumhuriyet Başsavcısı Muhammet Emre Ejder, Doğru ailesinden 3 kişinin hayatını kaybettiği çatışma ile ilgili balistik incelemenin sonuçlandığını açıkladı. Emniyet Müdürlüğü Kriminal Raporlarına göre Mizgin Doğru ile çocuklarının ölümüne neden olan mermi PKK`lıların silahından çıkmış.
`Bakan Şahin: Dökülen Gözyaşının Dili ve Rengi Yoktur`
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, dökülen gözyaşlarının dili ve rengi olmadığını söyledi. Şahin, insanları yaşatmak için ellerinden gelen çabayı gösterip takipçisi olacaklarını belirtti.

MEZOPOTAMYA GAZETESİ `Üniversitelinin Cesedi Bulundu`

Motosikletiyle pikniği giden ve kendisinden 5 gündür haber alınmayan Batman Üniversitesi öğrencisi Mervan Kutluk`un motosikletiyle uçuruma yuvarlanarak öldüğü ortaya çıktı. Kutluk`un cesedi Samanyolu Köyü yakınlarında uçurumda bulundu.

`Fındık İşçileri Dönüyor`
Güneydoğu Anadolu Bölgesi`nden fındık toplamak için Karadeniz Bölgesi ne giden mevsimlik işçiler, dönüş yolculuğuna başladı. Mevsimlik işçiler, bu yıl fındığın az olması nedeniyle beklentilerini karşılayamadan memleketlerine dönüyor.
MEDYA GAZETESİ `Balistik Raporlarını Açıkladı`
Batman`da hac`a gidecek ailesini ziyaretten dönen aileyi taşıyan sivil bir araca ateş edilmesi sonucu 8 aylık hamile kadın Mizgin Doru ve 6 yaşındaki küçük kızları Sultan`ı öldüren silahlara ait balistik inceleme raporları da Batman Valiliği tarafından açıklandı.
`Batman Yağmura Teslim Oldu`

Yurdu etkisi altına alan yağışlı hava, Batman`da da etsini gösterdi. Kısa bir süre etkili sağanak şeklinde yağan yağmur, daha sonra etkisini zaman zaman kaybetse de yağmaya devam ediyor.
PUSULA GAZETESİ `Batmanlılar Bıldırcın Etini Seviyor`

Batman`da seyyar tezgâhta satılan bıldırcın yumurtaları vatandaşlardan yoğun ilgi gördü. Değişik renklerdeki bıldırcınların tanesi 5 TL`den satılıyor. Yumurtalar ise kutu halinde satılıyor. 12 tane yumurtanın bulunduğu kutular 2,5 TL`ye satılıyor.
`Uyuşturucu Sevkiyatına Dedektör Köpek Engeli`
Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekipleri tarafından batman genelinde sürdürülen uyuşturucu ile mücadele çalışmaları sürüyor. Bir kargo şirketine bırakılan kargolar üzerine dedektör köpek aracılığı ile yapılan aramada köpeğin tepki vermedi üzerine açılan paketten 25 gram esrar maddesi çıktı.

BATMAN UMUT GAZETESİ `Desteklendiğinde, Fabrika Oluyor!`

Milli Eğitim Müdürlüğü`nün hazırlamış olduğu Usta ellerle Başarıya Doğru Projesi kapsamında ilimiz okullarında bulunan ve atıl durumda olan öğrenci sıra ve masaları Endüstri Meslek Lisesi tarafından onarılarak eğitime kazandırıldı.
`Kozluk`ta Ölen Gencin Ölüm Sebebi Belli Oldu`
Batman`da motosikletiyle pikniği giden ve kendisinden 5 gündür haber alınmayan Batman Üniversitesi öğrencisi 23 yaşındaki Mervan Kutluk`un motosikletiyle uçuruma yuvarlanarak öldüğü ortaya çıktı.
BATMAN BARIŞ GAZETESİ `Yağmurla Beraber Döndüler`

Batman`dan Karadeniz ve Doğu Marmara illerine giderek fındık toplayan işçi aileler, geri dönmeye başladı. Temmuz ve Ağustos aylarında Karadeniz illeri ve Sakarya`ya giderek fındık toplayan yaklaşık 5 bin kişi geri dönüş yaptılar.
`Kesintisiz Gün YOK!`
Batman`da bir grup esnaf sıkı sık yaşanan elektrik kesintilerine tepkilerini dükkân içinde mum ve lüks yakarak gösterdi. Bankalar Caddesi, 8. Cadde ve 16. Cadde`de dükkânları bulunan esnaf, son bir aydır her gün aralıklarla elektrik kesintisi yaşadıkları için iş yapamaz duruma geldiklerini ve işyerlerinde bulunan cihazlarının bozulduğunu belirttiler.
BATMAN POSTASI GAZETESİ `BAGİAD`dan Nasıroğlu`na ziyaret`

Batman Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Osman Nasıroğlu tebrik ziyaretlerini kendi makamında kabul etmeye devam ediyor.

BATMAN GAZETESİ `Bunalıma Giren Vatandaş Pompalıyla Dehşet Saçtı`

Bunalıma giren vatandaş kardeşinin dükkânında pompalı silahla 6 el ateş ederek elindeki pompalı ve döner bıçağıyla mahallede dehşet saçtı. Bunalıma giren soyadı öğrenilemeyen Ahmet isimli vatandaş kardeşine ait Spor Kulübü`ne pompalı silah ile 6 el ateş etti.

BATMAN ÇAĞDAŞ GAZETESİ `Emniyet`ten Balistik Sonucu!`
Batman Emniyet Müdürlüğü, Pazartesi gecesi Aydınkonak kavşağında yaşanan çatışmada kullanılan silahların kurşunlarının balistik sonuçlarını kamuoyuna duyurdu. Diyarbakır Bölge Kriminal laboratuarında incelenen mermilerin PKK`lıların kullandığı Rus yapımı kaleşnikof silahtan çıktığı belgeyle birlikte basına açıklayan Emniyet, silahın daha önce de Kozluk Kaymakamlık konutunun saldırısında kullanıldığını duyurdu.
Veysi Rüzgar- İLKHA 

Bu haberler de ilginizi çekebilir