• DOLAR 32.478
  • EURO 34.98
  • ALTIN 2434.67
  • ...
`Zulmün Kalkması İçin Sizinleyiz`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR-Mustazaflarla Dayanışma Derneği`nin (Mustazaf Der) iki aydan bu yana başlatmış olduğu "Tesettür Seferberliği" kampanyasına destek amacıyla kurulan "Tesettüre Çağrı Platformu, bu kampanyaya destek aramak amacıyla STK ziyaretlerine aralıksız olarak devam ediyor. İnsan Hakları ve Mazlumlar İçin Dayanışma Derneği (Mazlum-Der) Diyarbakır Şubesini ziyaret eden Tesettüre Çağrı Platformu heyeti, bizler camia olarak bir tesettür seferliği başlatmış bulunmaktayız diyerek şu açıklamada bulunundu: "Bütün Müslümanların bu kampanyaya destek vermeleri bizim talebimizdir. Dileğimiz ve arzumuz bu suni meseleyi hep beraber başka ortak bir platform adı altıda hep beraber yapmaktır. Bir kardeş dernek olarak tecrübelerinizden istifade etmek amacıyla size ziyarette bulunduk."

Halk Başörtüsünün Bir An Çözülmesini İstiyor
Başörtüsü bizim öncelikli meselemizdir diyen heyet daha sonra şöyle devam etti:"Sayın başbakan her fırsatta; başörtüsü konusunda toplumda mutabakat sağlansın diyor. Daha ne bekliyorlar bütün siyasi partiler bu ayıbın çözümün yanındadır toplumun yüzde 82`si bu insani ve hukuki sorunun bir an önce çözülmesinden yanadır. Bizler Müslüman bir toplum olarak bu keyfi ve hukuki olmayan sorunun bir an önce çözüme kavuşturulmasını ve hazırlanacak olan yeni anayasada güvence altına almasını istiyoruz, bizler hukuki ve manevi olarak sürekli başörtüsü mağdurlarının yanında ve destekçileriyiz."

Kadınlar Haklarını Savunmalıdır
Tesettüre Çağrı Platformu heyetinin açıklamasından sonra kısa bir açıklama yapan Mazlum Der Diyarbakır Şubesi Başkanı A.Rahim Ay, heyete; yaptığınız bu hareket, değerli ve önemlidir diyerek şöyle devam etti: "Bizler Müslümanlar olarak AKP`nin iktidara gelmesi ile pasif ve hareketsiz olduk. Oysa başörtüsü sorunu en fazla üzerinde durmamız gereken bir sorundur ve bu sorun bizim için en önemli sorunlardan biridir belki de en önemli sorundur. Bayanlar kendi haklarını ciddi bir şekilde aramalıdırlar, aksi takdirde bu sorun çözülmez. Bizler bu zulmün ortada kalkması için bütün girişimlere varız. Meşru olarak ne yapılması gerekiyorsa yapılmalıdır."
Ay son olarak,"niyet iyi olursa Allah muaffak eder" diyerek konuşmasını bitirdi.

Osman İçli-İLKHA 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir