• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Erdoğan Bugün Yemin Edecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ANKARA – Türkiye`nin halk tarafından seçilen ilk Cumhurbaşkanı olan Recep Tayyip Erdoğan, bugün Meclis`te edeceği yeminin ardından Çankaya Köşkü`ne çıkarak görevi, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül`den devralacak. Erdoğan, devir teslim töreninde Gül`e, Devlet Şeref Madalyası takdim edecek ve ardından askeri törenle uğurlayacak.

Erdoğan, bugün 14.00’da toplanacak olan TBMM Genel Kurulunda Meclis Başkanı Cemil Çiçek`ten Cumhurbaşkanı seçildiğine ilişkin mazbatayı aldıktan sonra Meclis Genel Kurul`unda yemin edecek.

Erdoğan`ın yemin etmesinin ardından Ankara ve Ordu merkezlerinde 101 pare top atışı yapılacak. Erdoğan`ın Cumhurbaşkanı seçilmesi Türkiye genelindeki ordu merkezlerinde top atışları ile ilan edilecek.

Devir teslim töreninde Gül’e Devlet Şeref Madalyası
Cumhurbaşkanlığı devir teslim töreni bugün 17.20`de Çankaya Köşkü`nde yapılacak. Gül`ün veda konuşmasının ardından Erdoğan da kısa bir konuşma yapacak. Erdoğan, Gül`e Cumhurbaşkanlığı Forsu ile Devlet Şeref Madalyası takdim edecek. Ardından Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, Gül ile eşi Hayrünnisa Gül`ü askeri törenle uğurlayacak.

90`ı aşkın ülke temsilcilerinin izleyeceği belirtilen Cumhurbaşkanlığı devir teslim törenine 15 cumhurbaşkanı/devlet başkanı, 6 meclis başkanı, 12 başbakan, 3 cumhurbaşkanı yardımcısı, 7 başbakan yardımcısı, 40 bakan ve 9 uluslararası örgüt temsilcisi katılacak.

Öte yandan, 12. Cumhurbaşkanı Erdoğan, devir teslim töreni sonrasında AK Parti Genel Başkanı seçilen Ahmet Davutoğlu`na hükümeti kurma görevi vermesi bekleniyor. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir