• DOLAR 32.515
  • EURO 34.967
  • ALTIN 2447.354
  • ...
Batman`dan İlk Hacı Kafileleri Yola Çıktı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN- Batman`dan kutsal topraklara gidecek olan 2011 yılı ilk Hac kafilesi dün akşam ve bu sabah yola çıktı. 2 ayrı organizasyonda toplam 140 kişi yakınları tarafından sevinç gözyaşlarıyla uğurlandı. Bu yıl toplamda Diyanet ve özel organizasyonlarla Batman`dan 530 Hacı adayının kutsal topraklara gideceği açıklandı. 

İlk Kafilede 43 Hacı Adayı
İslam`ın şartlarından biri olan Hac ibadetini yerine getirmek için kutsal topraklara gidecek olan Batmanlı hacı adayları ilk olarak dün saat: 22.00`da Can Atan Turizm organizasyonuyla 43 kişi karayolu ile Diyarbakır`a hareket etti. Batman Şehirlerarası Otogar karşısı Demir Petrol`de toplanan Batman`ın ilk, Türkiye`nin 2. Hacı kafilesini uğurlamaya gelen yakınları ile doldu. Sevinç gözyaşları ve duygulu anların yaşandığı uğurlamada sevinç ve hüzün bir aradaydı. Can Atan Turizm yetkilisi H.Halil Gergin, ilk olarak geçen yıl başlattıkları hac organizasyonunda bu yıl; 21 bayan, 20 erkek, 1 imam, 1 görevli olmak üzere toplam 43 hacı adayının önce karayoluyla Diyarbakır Havaalanına, oradan da uçakla direk Medine`ye gideceklerini ve Batman`ın ilk, Türkiye`nin de 2. Hacı kafilesi olduklarını kaydetti.

Halasını uğurlamaya gelen Enes Biçer, atmosferden çok etkilendiğini ve Allah`ın tüm Müslümanlara hacı kısmet etmesini dileyerek, "Çok güzel bir atmosfer. Bunu görüpte gitmek istemeyen yoktur." şeklinde konuştu.
2. Kafilede 97 Hacı Adayı
Batman`dan Diyanetin organizasyonuyla giden 97 kişilik ilk kafilede bugün saat: 06.00`dan itibaren Diyarbakır`a karayoluyla hareket etti. Müftülük önünde yapılan ve hacı yakınlarıyla dolan uğurlama töreninde duygulu anlar yaşandı.
Bundan Daha Güzel Bir Yolculuk Olamaz
İlk defa hacca gidecek olan hacı adayı Habib Kavak(52) Hac`a ilk defa gittiğini ve merak ve heyecan içerisinde olduğunu söyledi.
İlk defa hacca gidecek olan hacı adayı Yılmaz Sayar(42) da, çok sevinçli olduğunu belirterek, "Allah herkese nasip etsin, kazasız belasız herkes gitsin." şeklinde duygularını dile getirdi.

Ağabeyi hacca gidecek olan Bilal İmir, "Benim ağabeyim Hacca gidecek. Kutsal bir yolculuktur, bundan daha da güzel bir yolculuk olamaz. Çok heyecanlıyız. Rabbim hepsini kazasız belasız herkesi evine yetiştirsin." ifadelerini kullandı.
Hac ibadetinin İslam`ın şartlarından biri olduğunu dile getiren Hacı adayları, büyük bir mutluluk ve heyecan içerisinde olduklarını ve orada İslam Ümmetinin birlik ve beraberliği için, Kudüs`ün özgürlüğüne kavuşması için dua edeceklerini belirterek, "Allah herkese nasip etsin" diyerek duygularını dile getirdiler.

Hacca gidecek Hacı adayları daha sonra kendilerini kutsal yolculuğa uğurlamak için gelen yakınlarıyla vedalaşarak Diyarbakır`a karayoluyla hareket ettiler. Hacı adayları Diyarbakır Havaalanı`ndan uçakla Medine`ye gidecekler.
Veysi Demir, Muhyeddin Beyca, M.Sait Çelik-İLKHA 

Bu haberler de ilginizi çekebilir