• DOLAR 32.397
  • EURO 35.097
  • ALTIN 2326.303
  • ...
Gül, gitmeden hepsini sıfırladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Görev süresi yarın sona erecek olan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül; Erdoğan Hükümeti tarafından Köşk’e gönderilen atama kararnamelerinden oluşan dosyayı, bugün attığı imzalar ile sıfırladı. Gül, son 15 gün içinde hükümetten gönderilen 85 atama kararnamesine onay verdi. Böylece Cumhurbaşkanlığı’nda bugün akşam saatleri itibariyle bekleyen atama dosyası kalmadı.

CUMHURBAŞKANLIĞI’NIN RESMİ KAYITLARI

Cumhurbaşkanlığı Kanunlar Kararlar ve Hukuk İşleri Başkanlığı’nın kayıtlarına göre; Gül’ün, 1 Ocak 2014 tarihinden itibaren bugüne (27 Ocak Çarşamba) kadar Meclis ve hükümetten gelen yasa ve kararnamelerle ilgili yaptığı işlemler şöyle:

Gül, yılbaşından bu yana Meclis’ten gelen 38 yasayı onayladı.

26 Bakanlar Kurulu atama kararnamesine onay verdi.

961 Bakanlar Kurulu kararnamesini onayladı.

869 müşterek atama kararnamesini onayladı.

Gül, bu çerçevede sadece son 15 gün içinde 85 atama kararnamesine onay verdi. Bu onay, atamaların üst seviyede görev yapan bürokratlarla ilgili olması nedeniyle önem taşıyor. Bu atamaların bir kısmı devlet içindeki paralel yapının tasfiyesi çerçevesinde olduğu için ayrıca özel bir anlam ihtiva ediyor.

4 MAHKUMU AFFETMEDİ

Gül, mahkum affı için gönderilen 4 dosyadan üçüncü iade etti. Yani Gül, yılbaşından bu yana affetmesi için gönderilen 4 mahkumu affetmemeyi tercih etti. Bir dosya ise Adalet Bakanlığı tarafından geri alındı. Milliyet`in haberine göre, böylece Cumhurbaşkanlığı’nda işlemde olan bir af dosyası kalmadı.

Gül, bu yıl içinde sadece atama, görevden alma ve seçme yetkileri çerçevesinde kendisine gönderilen bir işlemi hükümete iade etmişti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir