• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Milli Sporcu Öner'den Vali Kıraç'a ziyaret
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR  - İngiltere'de düzenlenen IPC (Uluslararası Paralimpik Komitesi) Avrupa Atletizm Şampiyonası'nda, erkekler 1500 metrede birinci olan milli sporcu Mehmet Nesim Öner, Gençlik ve Spor İl Müdürü Mehmet Demir ve atrenörü Muhyettin Gökçe ile birlikte Vali Kıraç’ı makamında ziyaret etti.

“Hedef 2016 Rio yaz olimpiyatları”

Katıldığı yarışmalar hakkında bilgi veren Öner, şampiyonanın 3. gününde piste çıktığını ve 4:08:02'lik derecesiyle 19 yaşında alınan tarihin en iyi derecesi olduğunu belirtti. Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde hayvan otlatırken bulduğu cismin patlaması sonucu sol gözünü ve sol kolunu kaybeden Öner, çalışmaları sırasında kendisine her türlü desteğin verildiğini ve bu anlamda Diyarbakır Valiliği ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü yetkililerine ve Antrenörü Muhyettin Gökçe’ye teşekkür etti. Hedeflerinden de söz eden Öner, “2016 Rio Yaz Olimpiyatları ve Paralimpik Oyunları’nda kürsüye çıkacağıma da inanıyorum.” dedi.

‘Diyarbakır’ımız güzellikler ile anılmalı’

Öner’in başarısından büyük memnuniyet duyduğunu belirten Vali Kıraç, “Diyarbakır’ımızda bu tür başarıları duymak bizlere ayrı bir gurur veriyor. Diyarbakır’ın çatışma, kavga ve ölümlerle değil de bu tür güzellikler ile anılması gerekiyor. Özellikle son zamanlarda sportif alandaki başarılarımız artmış bulunuyor. Gençlerimiz de artık spora eğilim göstererek İlimizin adını ulusal ve uluslararası arenada duyurmaya başladı. Bunların en önemli örneklerinden birisi de Mehmet Nesimi Öner kardeşimizdir. Kendisine bundan sonraki sportif çalışmalarında da başarı diliyor ve tebrik ediyorum” şeklinde konuştu.

Vali Kıraç, daha sonra Milli Sporcu Mehmet Nesimi Öner’e Cumhuriyet Altını hediye edip, hatıra fotoğrafı çektirdi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir