• DOLAR 32.541
  • EURO 34.977
  • ALTIN 2430.829
  • ...
Yemen`de Şiddet Dinmiyor: 8 Ölü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 

Yemen`de Husiler ile Halk Savunma Komiteleri`ne bağlı silahlı aşiret üyeleri arasında çıkan çatışmada 8 kişinin yaşamını yitirdiği, 3 kişinin yaralandığı bildirildi.

Halk Savunma Komiteleri kaynaklarından alınan bilgiye göre, ülkenin kuzeyindeki Cevf vilayetinin Gayl ilçesinde, komitelere bağlı silahlı aşiret üyeleri, Husi gruplarla çatıştı. Olayda çoğunluğu Husilerden 8 kişinin öldü, 3 kişi yaralandı. Yemen Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi, Husileri "ordunun güney illerde El-Kaide örgütüyle mücadelesini fırsat bilerek, silah gücüyle Yemen topraklarında yayılmakla" suçladı.

Yemen resmi haber ajansı SABA`nın haberine göre, bağımsız halk yapılanması olan "Milli Kazanımları Korumak için Halk Birliği Heyeti"ni kabul eden Hadi, "Husiler ordunun El-Kaide`yle mücadelesini fırsat bilerek silah gücüyle yayıldı. Ülkenin güney vilayetlerinde El-Kaide`yle mücadele devam ederken, Husiler toplandı ve Amran`a doğru ilerledi, her anlaşmada olduğu gibi verdikleri sözden döndüler" dedi.

Hadi, "Halk tüm olanların, kendine dayatılan mantıksızca, akıl dışı ve apaçık meydan okumaların farkında. Ne olursa olsun milli değerlere ve ulusal diyalog konferansının kazanımlarına karşı isyana yer yok" ifadesini kullandı.

Yemen`in başkenti Sana`da Husi Hareketi Lideri Abdulmelik el-Husi`nin çağrısıyla sokaklara inen Husiler, "hükümet karşıtı gösteriler" düzenliyor. Şia`nın Zeydiye koluna mensup kişilerin oluşturduğu "Husi Hareketi", 1992`de Hüseyin Bedir el-Husi tarafından kuruldu. Husi`nin 2004`te öldürülmesinin ardından Yemen ordusu ile Husiler arasında o tarihten bu yana zaman zaman çatışmalar yaşanıyor.
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir