• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Gaziantep Nüfus Müdürlüğünde kuyruk çilesi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

GAZİANTEP- Nüfus cüzdanı yenileme, adres değişikliği ve aile tablosu gibi birçok işlemin yapıldığı Şehitkâmil Nüfus Müdürlüğünde vatandaşlar, sıra alabilmek için saatlerce sırada beklemek zorunda kaldığı iddia edildi.

Sıra beklemekten dert yanan Gaziantepliler, sıra beklemenin yeterli personelin olmamasından kaynaklandığını bu sorunun giderilmesini istediler.

“Bir an önce çözüm bulunulmalıdır”

Nüfus müdürlüğünde sıra beklemekten şikâyetçi olduğunu belirten Latif Şeker, “ Kimliğimi yenilemek için işyerimden izin alarak geldim. Öğleden önce sıraya girdim. Saat 12.00’da yemek molasına çıkıldı. Öğleden sonra tekrar geldim hala bir saattir bekliyorum. Burası çok kalabalık vatandaş işlemini yaptırmak için saatlerce bekliyor. Bir an önce çözüm bulunulmalıdır. Bu şekilde vatandaş sıkıntı çekiyor.”diyerek mağdur olduğunu dile getirdi.

“Saatlerce burada sıra bekliyoruz”

Sırada bekleyen yaşlılar ile bayanların da rahatsız olduğunu belirten İbrahim Çiftçi ise, “İçersi gördüğünüz gibi kalabalık, saatlerce burada sıra bekliyoruz. İşlem yapmak için sabahın erken saatlerinde geldim. Oturacak bir yer yok dışarı çıksak güneş hava sıcak ancak caminin arka tarafında ki parka gidip beklemek lazım. Bu defa da sıramızı kaçırıyoruz. Yetkililerin bu konuda bir an önce bir çözüm bulması lazım.” Dedi.

“Daha geniş yere taşınması gerekir”

 Çalışan personelin yetersiz olduğuna dikkat çeken Muhammed Ak ise, “Personel sayısının azlığından şikâyetçiyim. 4 saattir sıra bekledim içeride daha geniş bir yer olması gerekir bence eski yer burada daha genişti. Nüfus dairesi eski yerinden taşınıp buraya geldi. Daha geniş bir yere taşınması gerekirdi. Hem personel sayısı artırılmalı, hem de farklı bir yer bulunmalıdır.” Önerisinde bulundu.

“Bir haftadır uğraşıyorum”

Adres değişikliğine yeni çözümler bulunması gerektiğini ifade eden Ramazan Kaya , “Evime doğalgaz alabilmek için geldim. Fakat bir haftadır uğraşıyorum. Evde oturan daha önce ki kiracı gelsin diyor. Ben ne bileyim kiracı taşınmış, koskoca Antep’te kiracıyı nasıl bulayım. Doğalgaz için gidiyorum. Bana adresi üzerine alman lazım diyor. Adres değişikliğine yeni çözümler bulunmalıdır.”mağduriyetlerini dile getirdi.  (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir