• DOLAR 32.592
  • EURO 35.045
  • ALTIN 2423.248
  • ...
Gaziantep`te ` israil Mallarını Boykot Semineri
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

GAZİANTEP-Merkezi Gaziantep’te bulunan Gaziantep Rahmet İlim Kültür Yardımlaşma ve Dayanış Derneği (Rahmet Der)’in Vatan Mahallesindeki dernek binasında  bayanlara yönelik olarak düzenlediği seminere yoğun katılım oldu.

Seminere konuşmacı olarak katılan dernek gönüllülerinden Sümeyye Kılınç İsrail’e  terör nitelendirmesi yaptı.

Kılınç, Siyonist İsraillin Filistinli mazlum ve mustazaf Müslümanlara yaptığı son vahşi saldırılar ve Filistinlilerin yaşadıkları insanlık dramını anlatarak; “Bilindiği üzere İsraillin hain saldırılarından dolayı Ramazan ayını acı bir şekilde geçirdik. Terör devleti İsrail bütün İslam âlemini adeta alaya alarak Müslümanlar için en mukaddes olan Ramazan ayında Filistin’i kan gölüne çevirmiştir. Yapılan bu saldırılar ilk değildir ve bizler üzerimize düşen görevleri yapmazsak sonda olmayacaktır. Siyonistler elindeki maddi imkânlarla teknolojik silahlarla donatılmış ordusuyla ve insani ahlaki hiçbir sınırı olmadan Filistinlileri katletmeye devam edecektir.” Dedi.

“Filistinli kardeşlerimize sahip çıkmak zorundayız”

Müslümanların kardeş olması münasebetiyle Müslümanların üzerine  büyük sorumluluklar düştüğünü ifade eden Kılınç, Müslümanların birbirlerine karşı sorumlu olduğunu detaylı bir şekilde anlattıktan sonra, “Bizlerin elimizden geldiği kadar zülüm gören Müslümanlara yardım etmemiz, onların seslerini tüm dünyaya ulaştırmak için davalarını sahiplenmemiz lazım. Allah’u Teala Kuran-ı Kerimde “Müminler Ancak kardeştirler” diyerek bizleri kardeşlik bağlarıyla birbirimize bağlamıştır tabi ki bu kardeşliğin bir hukuku var ve bu hukuk gereği bir vücudun azaları gibi birbirimize bağlanmamız lazım nasıl ki parmak ağrıdığı zaman gözler uykusuz kalır bizimde kardeşlerimizin derdiyle dertlenip rahatsız olmamız gerekiyor.” İfadelerine yer verdi.

“Elimizdeki en etkin silah manevi olarak dua, maddi olarak ise boykottur”

Müslümanların bilinçli bir şekilde hareket ettikleri taktirde bir çok şeyi başaracaklarını dile getiren Kılınç daha sonra, “Müslümanların en büyük silahı en büyük ordusu ihlasla ve ısrarla yaptıkları dualarıdır bizler bunların bir çok örneğini tarihte yaşadık ve gördük. Şimdi yapacağımız dualarla kardeşlerimize manevi destek olabiliriz maddi olarak ise belki büyük meblağlarla yardım yapamayız ama en azından evlerimize mutfaklarımıza İsrail ve Amerika’nın mallarını koymayarak onlara destek olabiliriz. Koka gibi bir çok marka İsrail’e yıllık gelirlerini gönderirken bu paralar kardeşlerimizin üzerine bomba olarak yağıyor bizler ise bilinçsiz olarak mutfağımıza koyarak kardeşlerimizin ölmesine maddi katkı sağlamış oluyoruz Müslüman kadınlar olarak evimize aldığımız eşyaların kimlerin malı olduğunu kontrol ederek almamız lazım ki hem zulme ortak olmayalım hem de boykotu bir direniş unsuruna çevirelim. Yıllardır İsrail mallarını boykot etmeye çalışıyoruz ama kararlı bir şekilde devam edemediğimiz için istikrar sağlanamıyor. Yapmamız gereken tek şey Filistin’de barışta olsa savaşta olsa boykota devam etmektir çünkü İsrail barışı zaman kazanmak için kullanıyor.” Şeklinde devam etti.

İsrail mallarının barkot numaralarının da verildiği seminer, okunan şiir ve ezgilerle sona erdi. (İLKHA) 

Bu haberler de ilginizi çekebilir