• DOLAR 32.419
  • EURO 34.832
  • ALTIN 2491.907
  • ...
Bingöl'de yeni yapılan yol ve kaldırımlar dökülüyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL-Bingöl de esnaf, parke taşlarıyla yenilenen yolların bozulmasına isyan etti. Yoların usulüne uygun yapılmadığını ileri süren esnaf, halkın parasının yok yere heba edildiğine dikkat çekti.

Bingöl Belediyesi tarafından üstyapı çalışmaları kapsamında yapılan parke taşları kısa sürede bozulunca, halk duruma tepki gösterdi. Belediye tarafından yapılan çalışmaların sağlıksız yürütüldüğünü iddia eden Bingöllüler, ortaya çıkan bu tablonun asıl sorumlularının; belediye yetkilileri ve üstlenici firmadır.” ifadelerine yer verildi

“Yeteri kadar denetim yapılmıyor”

Şehir merkezinde ara sokak ve yollara döşenen parke taşlarının bozulmasına sitem eden Abdurrahman Kaçar,  yol ve kaldırımların yapım esnasında yeteri kadar denetim yapılmadığını ileri sürdü.

“Yollar ve kaldırımlar bozulup yıkılmış”

Geçen yıl bu yolların üst yapı kapsamında ihaleye verilmiş ve yapım işinin devam ettiğini ifade eden Esnaf Kaçar daha sonra, “Geçen sene 10’ cu ay 2013’te bizim bu sokaktaki kaldırım ve yollar söz de yapıldı. Gördüğünüz gibi tamamlanmadan bırakılıp gidilmiş. Sokak esnafı olarak, kendi imkânlarımızla dereden kum getirerek yarı yamalak bırakılan kaldırıma dökerek en azından çamurlu olmasını önlemeye çalıştık.”ifadelerine yer verdi.

“Bu işlere büyük paralar verilmiş, ama sağlam yapmıyorlar”

Kaçar daha sonra, “Yaptıkları ve tekrar bozulan yolların yapılması için defalarca Bingöl Belediyesine bildirmemize rağmen gelip soran yok. Devlet bu işlere para vermiş, ama bu işleri sağlam yapmıyorlar. Yazık günah bunun hesabını kim verecek. Yetkililerin sık sık kontroller yapması gerekir.”ifadelerini kullandı.

“Halkın paraları yok yere heba ediliyor”

Yapılan yolların yapımı üzerinde daha bir yıl geçmediğini belirten Kaçar, ‘Gördüğünüz gibi bu yollar dökülmüş,  bozulmuş, çal ve çukur olmuş. Bu yolları yapanların hiç mi vicdanları yok? Bu halkın paraları yok yere heba ediliyor. Yetkililere sorunları iletiyoruz. Yapacağız diyorlar ama yapan ilgilenen yok maalesef.”şeklinde mağduriyetlerini dile getirdi. Nihat Kanat-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir