• DOLAR 32.382
  • EURO 34.996
  • ALTIN 2325.62
  • ...
Cesaret timsali bir şehid; Hacı Biçer
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Doğruhaber

Dört kardeşten en küçüğü olan Hacı Biçer`in babasının adı Nuri`dir. Yaşadıkları Boşat köyünden Silvan`a geldiklerinde Hacı 10-12 yaşlarındaydı. Hacı, ortaokula kadar okur. Yaşı büyüyünce işe başlar ve çimento, demir alım-satımıyla uğraşır. Yol, köprü yapım işlerine girer. 25 yaşlarında İslami hizmetlerine başladığında evliydi.

HZ. ÖMER AHLAKINA SAHİPTİ

Cahiliye döneminde çok otoriter, cesur, tavizsiz ve sert bir insandı. İslami hizmetlerine başladığı zaman bu özelliklerini İslam`ın terbiyesiyle şekillendirir ve hayra yönlendirir. Gece gündüz İslami hizmetlere koşuşturur. Vaaz ve sohbetler vermeye başlar. İnsanlara “Gelin beraber la ilahe illallah söyleyelim” der ve konuşmalarının ana konusu bu tevhit kelimesi olurdu. Hatta yazmış olduğu bu şiiri zamanla marş haline getirilip kasetlerde çalınır.

1990`lı yıllarda mürtet örgütün zorbalıklarının ayyuka çıktığı bir zamanda kendisi de defalarca tehdit edilir. PKK`nin hedefi olur.

MALIYLA CANIYLA İSLAM`A HİZMET EDER

Hacı, davaya katıldığı zaman çimento ve demir ticareti ile uğraşmaktadır. Bütün mal varlığını davasına adamaya başlar. Gece gündüz çalışır, hiç durmaz. Bazen taksi, bazen motosiklet, bulamazsa bisikletle veya yaya olarak dolaşır ve insanlara İslam`ı tebliğ ederdi. Hacı hiç kimseden çekinmez, korku nedir bilmezdi. Hacı, bir PKK`linin düğününde bir Müslüman bacıya hakaretler yapıldığını duyduğunda hemen oraya gider, tek başına düğünü basarak bu hakaretlere karşılık verir.

ŞEHADETİ

PKK, Silvan`da iki kişinin vurulması kararını alır. Bunlardan biri Hacı idi. Onlar, bu iki kişi öldürülürse İslami çalışma artık kalmaz diye düşünürler. Kadir Gecesinde yaklaşık 45 PKK`li Hacı`nın evini kuşatır. Hacı, kurşun yağmuru altında tekbirler getirir. PKK`liler kurşunlarla demir kapıyı parçalayarak açar, içeriye girerler. Bu arada pencereden de kurşun sıkmaya devam ederler. Hacı, kendisine isabet eden yaklaşık yüz mermiyle şehid olur. Canını verene kadar tekbir getirmeye devam eder. Kanı açık olan Kur`an`ın üzerine akar. Hanımı da 4 kurşunla yaralanır. Onu şehid eden katiller evine girip İslami kitap ve Kur`an-ı Kerim`i yere atarak silahla taradılar.

TAZİYESİ

Taziyesine Batman, Diyarbakır ve çevre köylerden binlerce Müslüman katılır ve cenazesi tekbirler eşliğinde defnedilir. Taziyesi birçok insanın şuurlanmasına vesile olmuştur.

Silvan'da Şeyh Halil Mezarlığında defn edildi.


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir