• DOLAR 32.37
  • EURO 35.003
  • ALTIN 2325.438
  • ...
Muş Belediyesi Karni Deresi'ni güzelleştirilecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MUŞ - Muş Belediyesi kentin yanı başında geçen karni deresi çevresinde düzenleme yapacak. Belediyenin yürürlüğe koyacağı öncelikli projeler arasına alındığı kaydedilen dere çevresinde halkın rahat edebileceği ortamlar oluşturulacak.

Konu ile ilgili açıklama yapan Muş Belediye Başkanı Feyat Asya, Karni Çayı SODES’le Daha Güzel’ isimli projesinin finansman almaya hak kazandığını söyledi.  Asya, belediye ile Muş Valiliği arasında SODES mevzuatı çerçevesinde finansman sözleşmesi imzalanarak projenin uygulamaya konduğunu kaydetti.

Projenin toplam bütçesinin 567 bin TL olduğunu söyleyen Asya, bunun tamamının Kalkınma Bakanlığı’nca, SODES programı çerçevesinde finanse edileceğini kaydetti.
Çevresinde düzenleme yapılacak olan derenin Bağlar Köyü içerisinde geçen uzantısının akıbeti hakkında ise bir gelişme yaşanmazken, yıllardır halka verdiği rahatsızlık, bütün çaba ve başvurulara rağmen sorun bir türlü halledilmedi. Bir türlü temizlenmeyen derenin ıslahı için bir projenin olup olmadığı ise merak konusu.

Hatırlanacağı üzere derenin içinden geçtiği Bağlar Köyü sakinleri, derenin temizlenmesi için ilgili yerlere defalarca başvuruda bulunmuş, fakat derenin temizlenmesi, köy halkının içinde yaşamaya mahkûm edildiği pislik bir türlü temizlenmemişti.

Halk halen derenin yaydığı pis koku ve pislik içerisinde yaşamaya devam etmekte. (M. Şirin Çağlayan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir