• DOLAR 32.33
  • EURO 35.129
  • ALTIN 2307.15
  • ...
Müslüman olan Ezidi kıza linç girişimi iddiası
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞIRNAK - Kumçatı beldesinde halk ve belediye tarafından tahsis edilen çadırlarda ikamet eden Ezidi mültecilerinden Halima Mırad, Müslümanlığı seçtiği için ailesi tarafından dün akşam saatlerinde işkenceyle öldürülmek istendiği, araya giren vatandaşlar tarafından kurtarılarak Kumçatı Sağlık Ocağına kaldırıldığı belirtildi.

Görgü tanıkları, Ezidi kızı Halima'nın, dün akşam saatlerinde ben Müslümanlığı seçiyorum diyerek Kelime-i Şehadet getirdiği için ailesinden işkence görüp hastanelik edildiğini iddia etti.

Görgü tanıklarından Kumçatı vatandaşlarından Ömer Sanır, halkın konuşmalarının ardından sağlık ocağına gittiğini ve kızın battaniyeye sarılı halde ama dövülmekten bitap düşmüş halde gördüğünü söyledi.

Doktorlar tarafından ilk müdahalesinden ardından ailesinin, kızı linç etmek için almaya çalıştığını ifade eden Sanır, "Fakat vatandaşlar ve jandarma araya girdi kızı kurtardı. Kız, kontrollerden sonra Kumçatı Belediye Başkanı Mehmet Demir’e teslim edildi." diye konuştu.

İLKHA'ya açıklamada bulunan Kumçatı Belde Belediye Başkanı Mehmet Demir, olayın doğru olduğunu Halima Mırad’ın İslam’ı seçmesinden dolayı ailesinden işkence gördüğünü söyledi.

Demir, "Mırad’ı akşam misafir ettik sabah 08.00 sıralarında Şırnak HDP il teşkilatının üyelerine teslim ettik. Onlar öncelikle hastanede muayene ettirmişler hastaya darp raporu aldırmışlar daha sonra psikiyatri doktoruna göstermişler. Şimdi HDP-BDP’li arkadaşlarımızın yanlarında koruma altındadır. Öğleden sonra ben de durumunu öğrenmek için Şırnak’a gideceğim." dedi.   (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir