• DOLAR 32.617
  • EURO 34.8
  • ALTIN 2498.685
  • ...
"Av silahı alanlara eğitim verilsin"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MUŞ - Av sezonunun başlamasıyla beraber Muş’ta silah satışlarında da artış yaşanıyor. Piyasadaki kaçak silahların ruhsatlı silah pazarını olumsuz etkilediğini ifade eden av malzemesi satıcıları, hem kaçak silah satışlarının önüne geçilmesini, hem de silah alanların öncelikle eğitimden geçilmesini istiyor.

Piyasadaki kaçak silah ticaretinin kendilerini olumsuz yönden etkilediğini belirten av malzemesi satıcısı Abdulhakim Yonat, “Piyasada kaçak silahlar var. Bizim ruhsatlı olarak 40 TL’ye sattığımız silahı piyasada 70 TL’ye kaçak olarak alıyorlar. Bu silahların ruhsat girişi yok. Bu da ruhsatlı silah satışlarımıza etki ediyor. Bu durumla ilgili olarak defalarca emniyete başvuruda bulunmamıza rağmen bu sorun bir türlü çözülemedi.” dedi.

Silah alanların öncelikle eğitimden geçmesi gerektiğini söyleyen Yonat, “Bilinçsizce yapılan avlanma hem hayvan neslinin yok olmasına, hem de silahlarda arızalara yol açıyor. Bu da bizim için sorun oluyor. Eğitimsiz kişi av silahı alır, avlanmayı bilmez, kuralı bilmez, gördüğü her hayvanı vurur. Öncelikle bu tür avlanmanın önüne geçilmesini istiyoruz. Biz nihayetinde malımızı pazarlıyoruz fakat diğer taraftan hayvan neslinin bile bile yok edilmesine de razı değiliz. Kaçak avcılar kontrolsüz bir şekilde piyasaya çıkınca, avlanma ruhsatı olanlar bu işten zarar görüyor. Çünkü bu insanlar avlanmanın kurallarını bilmediği için rastgele hayvan öldürüyor” ifadelerini kullandı.

Yonat, “Vatandaş silahı alıp gidiyor. Silahın nasıl kullanılacağını bilmediği için bir süre sonra silahı arızalı bir şekilde bize geri getiriyor. Biz bu kez müşteri ile sorun yaşıyoruz. Buna da bir düzenlemenin getirilmesi gerekir. En azından silah alacak olan kişinin alacağı silah ile ilgili birkaç gün eğitimden geçmesi gerek diye düşünüyorum. Eğer bu eğitim verilirse, bununla beraber birçok konudaki sıkıntılar da giderilecektir” şeklinde konuştu. (M. Şirin Çağlayan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir