• DOLAR 32.345
  • EURO 35.145
  • ALTIN 2309.178
  • ...
SON DAKİKA
Yusuf Bengi`nin Yazısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Allah hamd ümmeti olduğumuz kainatın efendisi Muhammed Mustafa (s.a.v.)e salat yolunu sürenlere selam olsun. Her devrin hak ile batılı ayrıştırmanın kolaylaştıran mazlumların zalimlere karşı verdikleri mücadeleleridir. Zulümden devşirme yapılanmalar inanç itibarıyla zayıf ilahi nizamlara karşıdır. Düşünsel yapılanmalar yaşadıklarımızı onaylamaktadır. Küfür hanelerinde Yezidilerin ellerinde yezidin kılıcı sürekli el değiştirse de malumdur ki küfür tek bir millettir. Süreklilik arz edemeyen cehaletin ürünü olan başlıca ideolojileri topluma aksettirmeye yön göstererek benimsenmesi için uğraş verilmektedir. Şeyhlerin adlarını mülakat edip İslami kesimler aldatılmakta ırksal ve bölgesel sorunlar şah damarından vurulmuşçasına kin, hınç önermeleri ön planda servis ediliyor. Küfrün kara eli iman ehlinin kalbini perdelemekte korkunun kullarını nefsani arzularını celb etmekte olduğu bir zamandır.

 

Biliyoruz ki bizleri şeytani geçici zafer sarhoşluğuna götürecek yollar cehenneme giden otoban hükmündedir. Biz biliriz ki alimler, abidler Allah yolunun yolcularına azıklarını hazırlamalarında yol göstericidirler beşeriyetin acziyetini belirten Allah dostlarıdır. İman İslamın hükümlerinin altına vurulan kaşe hükmündedir. Hak mücadelesi hep aynı metodları devam edegelmiş ve Rabbimizin izni ve inayetiyle kıyamete dek devam edecektir. Allah’ın (c.c.) insanların yaptıklarından habersiz olduğunu sanıyorsak kendimizi cehalet üzere bilmeliyiz.
Bilmeliyiz ki tarlamız ya Ali (r.a.) lerin tarlarından bir tarla yada kuffar ehlinin mükafatlandırılacağı ebu cehil tarlalarından bir tarladır. İman ehli iman üzere daim çalışmalıdır ki azığı muzaffer kılınsın yoksa Allah (c.c.) muhafaza ilahi adaletin tecelli edeceği gün muhakkak çetin ve zor olacaktır. Eğer ki bu dünyada küfür ehli dahi ihlas (samimiyet) ile davasına çalışırsa Allah (c.c.) ona karşılını verecektir. Nitekim ihlas tek başına imanlı gönüllere kurtarıcıdır.
 

Yusuf Bengi / Bingöl
 

Sevgili Genç Kardeşlerimiz!
Bir ay boyunca gelen tüm yazılar içerisinde en güzel yazıyı gönderen kardeşimize bir kitap seti veya kaset vb. bir set hediye edeceğiz. Posta ile yazı gönderecek kardeşlerimiz yazılarının “Ayın Yazısı” seçilmesi durumunda, bizimle iletişime geçebilirler. Fakat özellikle dikkat etmenizi istediğimiz iki nokta var. Birincisi; gönderdiğiniz yazıların tamamen size ait olması gerektiği, yazınızda alıntı cümleler varsa bunları belirterek göndermeniz. İkincisi ise adınızı, soyadınızı, yazıyı gönderdiğiniz memleketi ve yaşınızı mutlaka belirtmeniz gerekmektedir. Bu hayırlı çalışmaya (yarışmaya) tüm genç kardeşlerimizin katkıda bulunmasını bekliyoruz.

Doğrugenç sayfasında sizden gelecek karikatür ve mini bulmacalara da yer veriyoruz. İlginizi bekliyoruz.
Yayınlanmasını istediğiniz yazılarınızı dogrugenc@dogruhaber.com.tr e-posta adresine mail olarak veya posta yolu ile gönderebilirsiniz.
Yazılarınızı eğer bilgisayarda yazıyorsanız bir sayfayı geçmesin. El yazınızla gönderecekseniz bir beyaz kâğıdı aşmasın. Gönderdiğiniz mektuplara “Doğru Genç” için diye not düşürmeyi unutmayın.
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir