• DOLAR 32.572
  • EURO 34.836
  • ALTIN 2492.444
  • ...
Bursa Nalbantoğlu Çarşısı yenileniyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA - Bursa Büyükşehir Belediyesi, Nalbantoğlu Çarşısı’nın alt ve üst bölümlerinin yenileme çalışmalarını büyük ölçüde tamamladı.

Bursa’nın merkezinde yer alan çarşılarda ve semtlerde yenileme faaliyetlerini sürdürdüklerini belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, bunlardan birinin de şehrin en eski ve marka alışveriş mekânlarından Nalbantoğlu Çarşısı olduğunu söyledi.

Atatürk Caddesi’nin hemen üzerinde yer alan çarşının Büyükşehir Belediyesi’nin yetkisi dâhilinde olduğunu ifade eden Altepe, Nalbantoğlu Çarşısı’ndaki düzenlemeler kapsamında çarşının giriş ve çıkışlarını tamamen yenilediklerini, yürüyen merdiven koyduklarını ve çarşının üst kısmının taş kaplamalarını bütünüyle değiştirdiklerini ifade etti.

Çarşı iç mekânında sürdürülen çalışmaların kısa zaman sonra nihayete ereceğini vurgulayan Altepe, diğer eksikliklerin giderilmesi ve çarşı hattında bulunan binaların cephe düzenlemelerinin yapılmasıyla birlikte Nalbantoğlu’nun insanların rahatlıkla gelip alışverişlerini yapabileceği bir mekân haline geleceğini söyledi. (Zeki Aras-İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir