• DOLAR 32.512
  • EURO 34.954
  • ALTIN 2436.287
  • ...
Suriyeli sığınmacılarla ilgili soru önergesi verildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA - CHP Bursa Milletvekili ve Parti Meclis Üyesi (PM) Sena Kaleli, sığınmacılarla ilgili kısa süre önce Ankara, Antalya, Gaziantep ve Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve kitlesel gösterilerle toplu protestolara dönüşen sıkıntıların endişe verici olduğunu belirterek acilen düzenleyici tedbirlerin alınmasına ihtiyaç olduğunu söyledi.

Yaşanan olaylar ve Suriyeli sığınmacılarla ilgili hükümetin yaklaşımı konusunda soru önergesi hazırlayan Kaleli, önergeyi Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın yanıtlaması istemiyle TBMM’ye sundu.

Kaleli’nin Suriyeli sığınmacılara ilişkin hazırladığı soru önergesinde şu ifadeler yer aldı:
-Bursa’da da Suriyeli vatandaşların dükkân açması, kaçak mal satması, haksız rekabet yapması, ucuz çalışması, vs. konularda çeşitli sorunlar baş göstermeye başlamıştır.

-Bu huzursuzluğun daha büyük olaylara dönüşmemesi için acilen düzenleyici tedbirler alınmasına ihtiyaç vardır. Bu hal ve şartlarda; Halkımızın en büyük hasletlerinden olan, mağdurun yanında yer alma, zulüm görene destek olma duygularını köreltmeden Suriyeli sığınmacılarla birlikte barış ve huzur içinde yaşanması amacıyla eylem ve söylem konusunda düzenleyici tedbirler alınacak mıdır? (Sezer Özer-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir