• DOLAR 32.392
  • EURO 35.145
  • ALTIN 2324.16
  • ...
Öğrenci velilerinden "Okul yolu" tepkisi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN - Mardin’de yeni yapılan Fen Lisesi ve Said Nursi İmam Hatip Lisesi, bu yıl eğitime başlıyor. Ancak kayıt yaptırmaya giden öğrenci velileri, eğitim sezonunun açılmasına kısa bir süre kalmasına rağmen okul yolunun yapılmamasına tepki gösterdiler.

Nur Mahallesi’nden geçen Diyarbakır Yoluna 500 metre uzaklıktaki eğitim kompleksine ulaşım, okulun yanında yapımı devam eden TOKİ’nin şantiyesi için yapılan patika yoldan sağlanıyor.

En ufak bir yağmurda çamurlaşan toprak yoldan ulaşımın sağlanmasının imkânsız olduğunu belirten öğrenci velilerinden Abdurrahman Ceylan, belediye yönetiminden bu soruna çözüm bulunmasını istedi.

Okul yönetiminden okulun yapılması için belediyeye başvuru yapıldığını ancak sonuç alınamadığını öğrendiklerini hatırlatan Ceylan, “Mardin’de eğitime kazandırılan hem Fen Lisesi hem de Said Nursi imam hatip lisesine kayıt yaptıran öğrencilerin ortak talebi bu yolun bir an önce yapılması. Mardin’in eğitim seviyesini yükseltmesinin önündeki engellerden biri de fiziksel engellerdir. Bu konuda gerek büyükşehir belediyenin okul ulaşımının sağlanması için üzerine düşen görevi en kısa sürede yerine getirmesi gerekiyor. Seçkin öğrencilerimizin gittiği Fen Lisesi ile bu yıl eğitime açılacak İmam hatip lisesinin yoluna yol demek için bin şahit lazım. Zaten yolu da belediyenin yaptığı bir şey değil. Buradaki şantiyelerin kendi imkânları ile yaptığı patika bir yol. Bu yollardan geçen beton mikserlerinin yer yer döktüğü betonların oluşturduğu engeller sayesinde de araçların geçmesi imkânsız. Anlayacağınız eğitim sezonu açılmadan bu yolun bitirilmesi gerekiyor. Yoksa öğrencilerimizle okul yerine yolun biran evvel yapılması için belediyenin yolunu tutmak zorunda kalacağız.” diyerek tepkisini dile getirdi. (M. Salih Keskin – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir