• DOLAR 32.378
  • EURO 35.004
  • ALTIN 2326.01
  • ...
Mutki Yatılı Bölge Ortaokulunun yarım asırlık başarısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİTLİS - Mutki Yatılı Bölge Ortaokulu 1961 yılında temeli atılıp 1971 yılından beri hizmet vermeye devam ediyor. Yaklaşık yarım asırlık bir geçmişe sahip olan Mutki Yatılı Bölge Ortaokulu, hemen hemen her meslek grubundan mezun verdi.

Doktor, Mühendis, Öğretmen gibi çeşitli meslek dallarından mezun veren Mutki Yatılı Bölge Ortaokulu hakkında bilgi veren okul müdürü Ecvet Leventoğlu, “Mutki Yatılı Bölge Ortaokulunun kuruluşundan bu yana bu okulun bu seviyeye getirilmesinde emeği geçen öğretmenlere, idarecilere, mütevelli kuruluna devletim adına çok teşekkür ediyorum. Kurulduğu tarihten bu yana binlerce öğrenci mezun eden Mutki Yatılı Bölge ortaokulunun arasında sanayicilerimiz var, akademisyenlerimiz var iş adamlarımız var, yazarlarımız var çeşitli bilim adamlarımız var.” dedi.

Okuldan mezun olan bürokratlardan örnekler veren Leventoğlu, “Bu başarı başta öğretmenlerimiz olmak üzere canla başla çalışan personellerimiz, Milli Eğitim Müdürlerimiz, Mülki idare amirlerimiz, Mutki halkının başarısıdır” şeklinde konuştu.

Bu başarının şimdi de devam ettiğini ifade eden Leventoğlu, “Son yıllarda TEOG sınavında Bitlis’teki Yatılı Bölge okulları arasında en iyi sonucu veren bizim okulun öğrencileri olup spor kulübü olan Bitlis’teki nadir okullardan bir tanesidir” ifadelerini kullandı. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir