• DOLAR 32.508
  • EURO 34.629
  • ALTIN 2480.304
  • ...
AK Parti 1. Olağanüstü Büyük Kongresi Başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

AK Parti 1. Olağanüstü Büyük Kongresi dolayısıyla binlerce partili, sabahın erken saatlerinden itibaren Ankara Arena Spor Salonu önünde toplandı.

Ankara dışından otobüslerle gelen partililer, Atatürk Kültür Merkezi alanından tezahüratlar eşliğinde kongrenin düzenleneceği salona yürüdü. Spor salonu önünde ve çevresinde bekleyenlere kumanya ve su servisi yapıldı.

Emniyet kontrol noktalarında yapılan aramanın ardından katılımcılar salona alınmaya başlandı. Salona giremeyen partililer için dışarıda iki dev ekran kuruldu.

Salon içinde ve dışında AK Parti seçim şarkıları çalınırken, partililer şarkılara eşlik etti ve sunucunun anonslarıyla koordineli şekilde tezahüratlarda bulundu.

"Hep Birlikte Yeni Türkiye" temasını taşıyan kongrenin yapılacağı salonda, "Hayallerimiz var sevdamız var", "Şimdi Türkiye zamanı", "Biz birlikte Türkiyeyiz", "Yeni hedefler yeni Türkiye", "Durmak yok yola devam", "Her şey Türkiye için, bu ışık sönmeyecek" pankartları yer alıyor.

Kongre salonunda delegeler, engelliler, gazeteciler ve köşe yazarları için ayrı platformlar bulunuyor.

Davutoğlu salona geldi

AK Parti 1. Olağanüstü Büyük Kongrenin yapıldığı salona ilk olarak Genel Başkan adayı Ahmet Davutoğlu giriş yaptı. Davutoğlu, eşi Sare Davutoğlu ile sahneye çıkarak, partilileri selamladı.

Davutoğlu çifti, daha sonra kendileri için ayrılan bölüme geçerek partililerin tebriklerini kabul etti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir