• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Dışişleri: Ateşkes memnuniyet verici
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Türkiye Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, israil ve Filistin arasında Gazze`de süresiz ateşkes ilan edilmesine ilişkin varılan mutabakatın memnuniyetle karşılandığı belirtildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“Ateşkes süresince Gazze’nin yeniden imarı için gerekli olan malzemeler ile acil insani ihtiyaçların girişi için israil ve Gazze arasındaki kapıların açılmasını, Gazze`ye mal ve insan girişi üzerindeki kısıtlamaların tümüyle kaldırılması için bir başlangıç olarak görmekteyiz.

Ateşkes, bölgede şiddetin sona erdirilmesi ve kalıcı sükûnetin tesisi yönünde atılmış kayda değer bir adımdır. Önümüzdeki dönemde ateşkese riayet edilmesi ve taraflar arasındaki müzakerelerde tüm ihtilaflı konuların çözüme kavuşturulması önem taşımaktadır. Tarafların bu doğrultuda gerekli siyasi iradeyi göstermelerini temenni etmekteyiz.

Bölgede sağlanacak kalıcı sükûnet, israil-Filistin ihtilafının adil, kapsamlı ve kalıcı bir çözüme kavuşturulmasına yönelik çabalar için de uygun zemini oluşturacaktır. Bu anlayışla Türkiye, Filistin halkının meşru taleplerini karşılayacak sürdürülebilir bir ateşkes sağlanması doğrultusundaki çabalarını önümüzdeki dönemde de kararlılıkla sürdürecektir.” (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir