• DOLAR 32.368
  • EURO 34.976
  • ALTIN 2325.24
  • ...
`Filistin Direnişi Düşmanı Çılgına Çevirdi`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

siyonist katil israil ile Gazze arasında ateşkese varılmasının ardından basın toplantısı düzenleyen Şellah, "Filistin`deki direniş grupları, ümmetin tarihinde yaşadığı en zor dönemde imkansızı başardı, tüm dünyayı şok etti ve düşmanı çılgına çevirdi" dedi.

siyonist katil israil`in saldırılarının tek bir direniş grubunu değil tüm Filistin halkını hedef aldığını belirten Şellah, "Bu, dünyadaki en güçlü ordulardan birine sahip bir ülkenin senelerdir abluka altında yaşayan masum bir halka açtığı bir savaştı" diye konuştu.

"Saldırıların başladığı ilk günden itibaren zafere gittiğimizi söyledik" diyen Şellah, Oslo Anlaşması`nın sona erdiğini ifade etti.

siyonist katil israil`in Gazze`ye 51 gündür sürdürdüğü saldırıların ardından bugün Mısır`ın arabuluculuğunda Kahire`de yürütülen ateşkes görüşmelerinde varılan anlaşma gereği, saat 19.00`da ateşkesin uygulamaya konulduğu açıklanmıştı.

siyonist katil israil`in 7 Temmuz`dan bu yana düzenlediği saldırılarda 2 bin 143 Filistinli hayatını kaybetti, 10 bin 918 kişi yaralandı.

OSLO İLKELER ANLAŞMASI

Oslo İlkeler Anlaşması, 13 Eylül 1993`te siyonist katil israil ile Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) arasında imzalanan ilk resmi anlaşma olma özelliği taşıyor.

Anlaşmanın ilk maddesi taraflar arasındaki görüşmelerin amacını, bir Filistin geçici hükümeti kurmak, Gazze Şeridi ve Batı Şeria`da yönetimi devralacak bir Konsey`in seçimle iş başına gelmesi ve 5 yılı geçmeyecek bir süre içinde BM Güvenlik Konseyi`nin 242 ve 338`inci maddelerine dayanan kalıcı bir statü belirlenmesi olarak tanımlıyor.

5. maddede ise nihai statü görüşmelerinin Kudüs, mülteciler, yerleşimler, güvenlik, sınırlar, diğer komşularla ilişkiler ve işbirliği konularını kapsayacağı ifade ediliyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir