• DOLAR 32.326
  • EURO 35.119
  • ALTIN 2302.391
  • ...
Elektrik kesintileri için yol kapatan çiftçilerden 3 kişi yaralandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN - Kızıltepe-Viranşehir arasında bulunan yaklaşık 20 köyde 2 gündür süren elektrik kesintilerine tepki gösteren çiftçiler, sulama yapamadıklarını belirterek saat 10.00 sıralarında traktör ve tarım makineleriyle 3 noktada yol kesti.

Bölgede sık olarak yaşanan elektrik kesintilerine dikkat çekmek amacıyla sabah erken saatlerinde Derik ilçe ve köylerinde bulunan yüzlerce çiftçi Viranşehir yolu üzerinde bulunan bir petrol tesisinde bir araya geldi. Burada kendilerine günlerce elektrik verilmediğini bu nedenle de mahsullerini sulayamadıklarını belirten çiftçiler tarihi İpek Yolu’nu çift yönlü olarak traktör tarım makineleri taş ve yakılan lastiklerle trafiğe kapattı. Kızıltepe ve Viranşehir istikametinden gelen ve giden araçlar yolun kapalı olmasından dolayı kilometrelerce  bir  kuyruk oluştu.

Çiftçilerin eylemi üzerine bölgeye sevk edilen asker ve polis ekipleri, çiftçilere, gaz bombaları, plastik mermi ve tazyikli su ile müdahale etti. Çiftçilerin de taşlarla karşılık verdiği eylemde atılan plastik mermi ve gaz bombalarından çok sayıda çiftçi çeşitli yerlerinden yaralandı. Alattin Cengiz ve ismi öğrenilmeyen iki kişi hastaneye kaldırılırken iki kişinin de gözaltına alındığı öğrenildi.

Yaşanan olayda polis ve askerlerin mısır tarlaları arasına kaçan çiftçilere ve civarda bulunan evlere de biber gazı attığı gözlenirken, atılan biber gazı kapsülünden dolayı alev alan saman balileri de kül oldu.

Olayların devam ettiği bölgede çatışmalar sürüyor. Çiftçiler elektriğin verilmediği takdirde eylemlerine son vermeyeceklerini söyledi.

Öte yandan Kızıltepe ilçesine bağlı mahallerde (köylerde) yaşanan Elektirk kesintilerine dikkat çekmek amacıyla Mardin-Kızıltepe yolu çiftçiler tarafından kapatıldı. Her iki yerde de olaylar devam ediyor. (Mehmet Aslan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir