• DOLAR 32.513
  • EURO 34.559
  • ALTIN 2497.848
  • ...
Gazze`de Ateşkeste Anlaşıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İşgalci israil ile Filistinli gruplar arasında Mısır`ın arabuluculuğunda yapılan görüşmelerde "kararlaştırılan ateşkesin" bu akşam başlayacağı belirtildi.

Filistinli kaynaklardan alınan bilgiye göre, Kahire, israil`in Gazze`ye yönelik saldırılarını sona erdirecek ateşkes anlaşmasını bu akşam açıklayacak.

İlan edilecek ateşkesle eş zamanlı olarak sınır kapılarının açılacağı ve Filistinli balıkçıların avlanma sahasının 6 mile çıkarılacağını aktaran kaynaklar, ardından da Filistinli tutuklular ile hava ve deniz limanları konularının görüleşeceğini ifade etti.

Kaynak ayrıca görüşmeler tamamlanmadan anlaşmanın içeriğini ayrıntılı olarak açıklayamacağını dile getirdi.

Öte yandan Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas`a yakın kaynaklardan alınan bilgiye göre de Abbas, Kahire`de görüşmelere katılan heyet başkanı Azzam el-Ahmed`e, "kalıcı ateşkes için şartların olgunlaştığını" söyledi.

Ahmed`in, iki gündür Abbas, Mısır, Hamas ve İslami Cihad yetkilileri ile bölgesel ve ulusalararası taraflarla temaslarda bulunduğunu dile getiren kaynaklar ayrıca kalıcı ateşkesin sağlanmasıyla, Gazze ablukasının kalkması ve bölge halkının taleplerinin karşılanmasının sağlanacağını kaydetti.

Ateşkesin 18.00`de başlayacağı ifade edilirken israil tarafından henüz konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapılmadı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir