• DOLAR 32.609
  • EURO 34.811
  • ALTIN 2496.512
  • ...
Bursa Arı Yetiştiricileri Birliği'ne 450 arı kovanı hediye edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA - Bursa Büyükşehir Belediyesi, kırsal kalkınma konusunda üretimi artırmak ve arıcılığı geliştirmek amacıyla Bursa Arı Yetiştiricileri Birliği’ne üye yetiştiricilere 450 adet boş arı kovanı hediye edildi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa’nın gelişmesi için her alanda çaba gösterdiklerini ifade ederek, “ Kırsal kalkınma, tarım ve hayvancılıkta üreticinin önünü açmak istiyoruz.” dedi. Değişik alanlarda yaptıkları yatırımlarla 25-26 dalda Türkiye’ye örnek olduklarını, kırsal kalkınma ve hayvancılıkta da örnek olmak için yoğun gayret sarf ettiklerini belirten Başkan Altepe,”  Üreticiyle omuz omuza, onlara destek olarak bunu da gerçekleştireceğiz.”dedi. Hedeflerinin daha kaliteli ve nitelikli yüksek rekoltede üretim olduğunu anlatan Başkan Altepe, “Ürün elde edilmesinden depolamaya, ambalajlamadan pazar bulmaya kadar nerede ne yapılacaksa Büyükşehir Belediyesi olarak hazırız.” Dedi.

“Bursa ve üreticimiz kazanacak”

Başkan Altepe, yeni dönemde Bursa’da kırsal kalkınmaya büyük önem verdiklerini belirtti. Bütünşehir uygulamasına geçer geçmez hemen Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı’nı kurduklarını, ardından Tarım AŞ’yi faaliyete aldıklarını vurgulayan Başkan Altepe, “Yapılması gereken her şeyi belediye olarak yapacağız. Tesisler kuracağız. Üreticiler, Tarım AŞ kanalıyla belediyemizle buluşarak, kurduğumuz tesislerde nitelikli ve kaliteli üretim yapacaklar. Bunun sonucunda hem üretilen mal değerlenecek hem de üretimiz, Bursa kazanmış olacak.” diye konuştu. Bursa’ya hizmet ederken para kazanma düşüncesi taşımadıklarının altını çizen Başkan Altepe, “Yaptıklarımızda ve yapacaklarımızda Bursa’ya kazandırma, Bursalı üreticilere kazandırma hedefi var. Yeter ki üretim olsun, zenginlik olsun. O zaman Bursa da mutlu olur Türkiye de.” şeklinde konuştu.

“Bu daha başlangıç, devamı gelecek”

 Arıcılık konusunda üretim yapan arkadaşlara destek vermek, onları daha fazla çalışmaya teşvik etmek istediklerini ve ilk etapta 45 kişiye 10’ar adet boş kovan hediye ettiklerini belirten Başkan Altepe, “Bunlar başlangıç, arkası gelecek. En çok ihtiyacı olandan başlayarak, eksiklikleri bir bir gidereceğiz.” ifadelerini kullandı.

Altepe son olarak, “Üreten bir ülke olmamız için bizler de vatandaşlarımızın önünü açıyoruz. Arı yetiştiricileri birliği ve gıda tarım ve hayvancılık il müdürlüğü kanalıyla güzel bir projeye imza atmış olduk. Bursa’mız için üreticilerimiz için hayırlı uğurlu olsun.”diyerek sözlerine son verdi. (Sezer Özer-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir