• DOLAR 32.375
  • EURO 35.365
  • ALTIN 2323.92
  • ...
AFAD Irak`ta 4 bin çadır kuracak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

AFAD Irak`ın Duhok kentinde 20 bin kişinin kalabileceği 4 bin çadırlık kamp kurmaya hazırlanıyor.

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) İyileştirme Daire Başkanı Abdullah Dilsiz ve beraberindeki heyet, Irak`ın Duhok kentinde kurulacak sığınmacı kampının çalışmalarını yerinde inceledi.

İş makineleriyle zemin çalışmalarının yapıldığı alanda görevlilerden bilgi alan Dilsiz, yaptığı açıklamada, "Duhok`un Şarya beldesinde, 20 bin kişinin kalabileceği, 4 bin çadırdan oluşan büyük bir kamp hazırlıyoruz" dedi.

Kamp alanının 650 dönümden oluştuğunu aktaran Dilsiz, alanın tamamına mıcır döküldüğünü, zemin çalışması bitince de çadırların kurulacağını bildirdi.

Kamptaki çadırlarda çeşitli ihtiyaç malzemelerinin yanı sıra buzdolabı ve vantilatör gibi soğutucuların da temin edileceğini ayrıca 5 kişinin kalacağı her çadıra elektrik bağlanacağını aktaran Abdullah Dilsiz, çadırların arasına belli aralıklarla tuvalet ve banyo konteynerlerinin yerleştirileceğini kaydetti.

Birleşmiş Milletler (BM) standartlarının üzerinde inşa edilecek kampa, Türkmenlerin ve diğer sığınmacıların alınacağı bilgisini paylaşan Dilsiz, "Kamp alanı, Türkmen yetkililerle yapılan istişareler sonucu belirlendi. Çünkü Türkmenlerin, çevredeki yerleşim yerlerinde misafir edildiklerini öğrendik. Önceliğimiz Türkmenler ama kimse kapıdan geri çevrilmeyecek. Türk misafirperverliğini göstereceğiz. Sonuç itibariyle burada herkes sığınmacı" diye konuştu.

AFAD İyileştirme Daire Başkanı Dilsiz, Irak`ta çatışmaların başlamasıyla Türkiye`nin, ülkeye 155 tırlık insani yardım gönderdiğini de sözlerine ekledi.

AA
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir