• DOLAR 32.569
  • EURO 34.881
  • ALTIN 2434.873
  • ...

BATMAN - Batman İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, 2014-2018 yılları arasında hibe desteği ödemesi uygulayacak.

Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu, Konya Ovası ve Doğu Karadeniz Projeleri kapsamındaki illerde hayvancılık yatırımlarının desteklenmesine ilişkin karar kapsamında kurulu ve kurulacak işletmelere hibe desteği ödemesi uygulanacağı kaydedildi.

Konuyla ilgili yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
1- Hibe desteği programı 2014-2018 yılları arasında uygulanır.
 

2- Bu kapsamda, Türkvet sistemine göre işletmesi aktif olan yetiştiricilere; büyükbaş için en az 10 baş anaç, en çok 49 baş anaç kapasiteli, küçükbaş için en az 100 baş anaç, en çok 200 baş anaç kapasiteli yeni ahır ve ağıl yapımı, tadilatı ve kapasitelere uygun damızlık erkek materyal (boğa, koç, teke) alımına hibe desteği uygulanır.
 

3- Bu kapsamda, gerçek veya tüzel kişilerce kurulacak işletmeler uygulanacak hibe desteğinden bir kez yararlandırılır ve yatırım tutarının desteklemeye esas üst sınır uygulama esasları tebliğinde belirlenir. Yatırım tutarının üst sınırını aşan kısmı ise aynî katkı olarak yatırımcı tarafından karşılanır. Her bir proje sahibi sadece bir projesi için hibe desteğinden yararlanabilir.

Yatırım konuları ve hibe oranları
Karar kapsamında, kurulu veya kurulacak işletmelere inşaat (Yeni inşaat veya tadilat yüzde 50 iken hayvan alımına (Damızlık boğa, koç ve teke alımı) ise yüzde 80 belirtilen oranlarda hibe desteği ödemesi uygulanacak. (Veysi Rüzgar-İLKHA)