• DOLAR 32.561
  • EURO 35.019
  • ALTIN 2427.871
  • ...
İmam Enver ABD Saldırısında Hayatını Kaybetti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yemen Savunma Bakanlığı`ndan yapılan açıklamada, ABD doğumlu Yemen asıllı din adamı Evlaki`nin güvenlik güçlerinin operasyonunda öldüğü belirtildi.

 

Gazetecilere gönderilen açıklamada, Evlaki`nin bazı arkadaşlarıyla birlikte hayatını kaybettiği öne sürüldü.

Haber henüz bağımsız kaynaklarca doğrulanmadı.

Bazı aşiret kaynakları, Evlaki`nin içinde bulunduğu araç ile beraberindeki başka bir araca, El Kaide`nin kalelerinden Marib bölgesinde, bir uçaktan saldırı düzenlediğini söyledi. Uçağın da muhtemelen Amerikan uçağı olduğunu ifade ettiler.

Son bir kaç gündür Amerikan uçaklarının Marib semalarında görüldüğünü aktardılar.

Evlaki Mayıs ayında bir ABD insansız uçağının saldırısından kurtulmuştu.

Evlaki`nin daha önce de öldürüldüğü öne sürülmüş ancak hayatta olduğu ortaya çıkmıştı.

Yemeni Post gazetesi baş editörü Hakim El Masmari, Evlaki`nin daha önce 3 kez ABD insansız uçaklarının hedefi olduğunu söyledi.

Yemen hükümetinin, özellikle ülkenin güneyinde ABD uçaklarının Yemenli sivilleri katletmesine izin verdiği için bir çok eleştiriyle karşı karşıya kalacağını belirten Hakim El Masmari, ancak bu saldırının Arap Yarımadası El Kaidesi`ne bir darbe niteliğinde olmadığını söyledi.

Evlaki`nin ölümünün Arap Yarımadası El Kaidesi`nin Yemen ve Suudi Arabistan stratejilerinde hiç bir değişikliğe yol açmayacağı belirtiliyor.

El Kaide konu hakkında henüz bir açıklamada bulunmadı. ABD geçmişte açıklama yapıp yerini tespit etmek için bu tür haberler yaymıştı.

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir