• DOLAR 32.533
  • EURO 34.922
  • ALTIN 2431.885
  • ...
Görevi uzatılmayınca Şube Müdürüne saldırdı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR- Millî Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumları Yöneticilerinin Görevlendirilmelerine İlişkin Yönetmeliği kapsamında görevi uzatılmayan Öğretmenevi Müdürünün kardeşi, akrabalarıyla birlikte Bismil İlçe Milli Eğitim Şube müdürü Abdurrahman Kardaş’a sopalarla saldırdı. Yaralanan Şube müdürü hastaneye kaldırıldı.

 Şube Müdürü Kardaş, sırtından, yüzünden ve başından yaralanarak acilen hastaneye kaldırıldı. .

Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumları Yöneticilerinin Görevlendirilmelerine İlişkin Yönetmeliği kapsamında 4 yılını doldurmuş okul müdürlerinin görevden alınması ve boşalan müdürlüklere yeni atamalar yapılmaya başlandı. Bu kapsamda Bismil’de Öğretmen evi Müdürü görevinin uzatılmaması nedeniyle kaç gündür, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürüyle aralarında sorun yaşanıyordu. İdarecilerin de araya girmesiyle sorun bitti derken, Şube Müdürü Abdurrahman Kardaş, bugün İlçede yapılan sınav evraklarını kuryeyle İlçe Emniyet müdürlüğüne teslim edileceği sırada, öğretmen evi müdürünün ilçede Müdür yardımcısı olan kardeşi ve akrabaları da taş ve sopalarla Şube Müdürüne saldırdı.

Şube Müdürü Kardaş, bir esnafın dükkânına sığınarak kapıyı kapatıp ölümcül darbelerden kurtulmuş ve Esnaflar tarafından hastaneye kaldırdı.

Şube Müdürü Kardaş’ı İlçe Milli Eğitim Personelleri Okul Müdürleri ve Eğitim sendikaları hastanede ziyaret etti. Daha sonra Sendikalar Şube müdürüne yapılan saldırı ile ilgili Basın açıklaması yapıldı.

Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Diyarbakır Şube Başkanı Yunus Memiş yaptığı basın açıklamasında, şu ifadeler yer aldı; “ Bugün saat 12.00’da şube müdürümüze karşı son derece hunharca bir saldırı gerçekleşmiştir. Şube .Müdürü, görevi başındayken ve ilçede yapılan sınav evraklarının İlçe Emniyet Müdürlüğüne teslim edileceği sırada belediye arkasında kalabalık bir kitle tarafından saldırıya uğramış, başından yüzünden ve vücudunun çeşitli yerlerinden darbeler almıştır. Bu hunharca saldırıyı yapan kişileri şiddetle kınıyoruz. Bölgemizde bu tür olaylardan kaçınılması gerektirdiğine inanıyoruz. Saldırganların hemen yakalanmasını bekliyoruz. Bu olayın takipçisi olacağız. Bu olayları yapanların da yaptıklarının  yanlarında kar kalmaması için sonuna kadar  takip ederek bütün yasal işlemleri takipçisi olacağımızı tüm kamuoyuna bildiriyoruz. Bu ilçede güzel işler yapılırken, bölgemizde son süreçte güzel şeyler yapılırken, kardeşlik havası eserken, birilerinin Okul Müdürü puanı için şiddete başvurmasını ve bu yollara tevessül edilmesini tasvip etmiyoruz. Puanlarla ilgili yeterli olmadıkları halde birilerin yönlendirmesiyle şube müdürlüğüne veya ilçe müdürlüklerine saldırı tehdit gibi davranışların kabul etmemiz mümkün değildir. Bu konuda tüm ilçe yetkililerinin bu olayların takipçileri olmalarını ve olaya karışanlarla ilgili adli ve idari soruşturma başlatmasını talep ediyoruz.” (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir