• DOLAR 32.59
  • EURO 34.811
  • ALTIN 2499.916
  • ...
Yaz Kuran kursu öğrencileri yarıştı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Diyanet İşleri Başkanlığının “Camiye Koşalım, Kur’an’la Buluşalım” sloganı ile başlattığı 2014 yılı Yaz Kur’an kurslarının finalinde  hem kurslara olan ilgiyi artırmak, hem de kurslarda okuyan öğrencilerin bilgi seviyelerini ölçmek amacıyla Batman İl Müftülüğü tarafından kurs öğrencileri arasında “Kur’an-ı Kerimi Güzel Okuma” ve “Dini Bilgiler” yarışmaları düzenlendi. Yarışmalarda dereceye giren öğrencilere İl Müftüsü Hasan Çağlar tarafından ödülleri verildi.

Batman’da 10 bin öğrenci Kur’an kurslarına katıldı
Batman’da cami, Kur’an Kursu binaları ve ihtiyaç duyulan değişik mekânlarda toplam 261 yerde Yaz Kur’an kursları açıldı. Kurslarda 343 kadrolu görevli ile 140 geçici öğretici olmak üzere toplam 483 personel görev aldı. Bu yaz kurslarda toplam 9 bin 917 öğrenci katıldı.

Kurslarda okuyan öğrencilere yönelik 06-12 ve 12-18 yaş arası “Kur’an-ı Kerimi Güzel Okuma” ve “Dini Bilgiler” olmak üzere iki kategoride 4 grupta yarışmalar düzenlendi.

Yarışmalarda dereceye giren toplam 12 öğrenciye Batman İl Müftülüğü Konferans salonunda ödül töreni düzenlendi. Dereceye girenlerin birincilerine yarım altın, ikincilerine çeyrek altın ve üçüncülerine de 100’er TL ödül verildi. Yarışmada dereceye girenlerin tümüne Müftü Çağlar tarafından dini kitaplar verildi. (Veysi Rüzgar-İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir