• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Misyonerler Anaokulu Öğrencilerine Yöneldi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR – Doğu ve Güneydoğu bölgelerinde gözle görünür oranda artan misyonerlik çalışmaları, Müslüman gençlerini kıskaç altına alırken Diyarbakır Protestan Kilisesi Derneğinin, anaokulu ve ilkokul birinci sınıf öğrencilerini hedef seçen “Geleceğe iyi bakmak, Okula iyi başlamak” isimli semineri, akıllara ‘Anaokulu öğrencileri Hristiyanlaştırılmak mı isteniyor?’ sorusunu getirdi.

Geçmişte Diyarbakır’da ücretsiz İncil dağıtımı ve Müslüman gençlerin Hristiyanlaştırılma projesi ile ulusal basında gündeme gelen Diyarbakır Protestan Kilisesi Derneği, 25-29 Ağustos günü 12.00-14.00 saatleri arasında “Geleceğe iyi bakmak, Okula iyi başlamak” konulu seminer düzenleyeceğini duyurdu.

Anaokulu öğrencilerini hedef seçen misyonerler ev ev geziyor
Diyarbakır Tesisler Kavşağı, Alkan apartmanı kat: 3 no: 7’de düzenlenecek program için il genelinde ev ev gezerek davetiye dağıtan misyoner dernek, düzenlenecek seminer için; “Çocuğunuz anasınıfına ya da 1. sınıfa mı başlıyor? O zaman bu seminer çocuğunuz ve sizin içindir! Okul için beraber hazırlanalım!” diyerek aileleri çocukları ile birlikte derneklerine davet etti.

Anaokulu öğrencileri Hristiyanlaştırılmak mı isteniyor?
Diyarbakır Protestan Kilisesi Derneğinin, eğitim alanında yaptığı hiçbir çalışma bilinmezken 5-6 yaşlarındaki Müslüman çocukları için böyle bir semineri düzenleyecek olması, akıllara misyonerlik çalışmasının anaokulu öğrencilerine kadar uzandığı kuşkusunu getirdi.

Misyoner dernek daha önce de gençleri kıskaca almıştı
Daha önce de Diyarbakır’da Kürt gençlerine yönelik “misyonerlik” faaliyetinde bulundukları iddia edilen Diyarbakır Protestan Kilisesi Derneğiyle ilgili basında çıkan haberlerde;  söz konusu derneğin, Milli Eğitim Müdürlüklerinin izni dışında İngilizce dersi verdiği, dini inançlarını sorgulama aşamasındaki gençlere, İngilizce dil dersi adı altında misyonerliğe yönlendirdiği bilgisine yer verilmişti.

Bu tür misyoner derneklerin böyle eğitim faaliyetlerini Milli Eğitim Müdürlüğünden izinli yapıp yapmadığı ise ayrı bir husus olarak merak uyandırdı.

Öte yandan, söz konusu derneğin daha önce de izinsiz yaptığı bazı faaliyetlerden dolayı 6 bin 795 TL, idari para cezasına çarptırıldığı öğrenildi. (İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir