• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
"Çocuklarımız aklımızdan gitmiyor"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR- Çocukları çeşitli tarihlerde PKK tarafından dağa kaçırılan ailelerin 19 Mayıs’ta başlattıkları oturma eylemleri, 98. gününde devam ediyor.

Diyarbakır Şeyh Said Meydanı’nda eylemlerine devam eden anneler, eylemlerini zorlukla devam ettirdiklerini ve bu nedenle çocuklarına bir an önce kavuşmak istediklerini ifade ettiler.

“Çocuklarımız aklımızdan gitmiyor”

PKK’nin piknik bahanesiyle dağa kaçırdığı lise öğrencisi Leyla Güneş’in annesi İffet Güneş, oturma eylemi yaptığı için uzun zaman eve gitmediğini ve eylemine zorluklar içerisinde devam ettiğini belirtti.

Acılı anne Güneş, “Uzun zamandır evime gitmiyorum, evimi terk ettim.  Kızımı nasıl götürdüyseniz öyle getirin. Burası sıcaktır, burada yapamıyoruz. Akşama kadar ağlıyoruz, üzüntü içerisindeyiz. Günler bize yıl gibi geliyor. Uykumuz gelmiyor, uyuyamıyoruz. Başımızı yastığa koyduğumuzda çocuklarımız aklımızdan gitmiyor.” dedi.

Eşiyle birlikte Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinden oturma eylemine katıldıklarını aktaran Gülaser Toy ise, çocuklarının bulunması için herkesin kendilerine yardımcı olmasını istedi.

“Bu çadırda perişan olduk, dünya bize zindan oldu”

Aile içerisinde huzurlarının kalmadığını aktaran anne Toy, “Ramazan Toy’un annesiyim. Oğlum çalışmak için İstanbul’a gitmişti. Ondan sonra kendisinden bir haber alamadık. Çok anlayışlı biriydi. Bu tür şeylerden anlamazdı. Evimizde huzur kalmadı, eve gidemiyoruz. Kimin elinden ne geliyorsa bize yardım etsin. Bu çadırda perişan olduk. Burada ne gün ne de gece biliyoruz. Dünya bize zindan oldu.” ifadelerini kullandı. (Hamza Adiyaman – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir