• DOLAR 32.51
  • EURO 34.966
  • ALTIN 2425.024
  • ...
`PKK’li Grup Kur`an Kursu Yaktı`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL- Yüzleri kapalı PKK’li grup, Diyarbakır’ın Lice ilçedeki heykel indirme olaylarını bahane ederek, Bingöl merkez Beşyol mevkide yol kapatarak eylem yaptı.

 Gece geç saatlere kadar eylemlerine devam eden yüzleri kapalı grup daha sonra eylemlerini taşıdıkları Yeni Mahallede bulunan bir medreseye saldırıda bulundu.

 Akşam saatlerinde yüzleri maskeli grup ile polis arasında yaşanan olaylar, gece geç saatlere kadar devam etti. Polisin, yolu açmaları için anons yapması üzerine yüzleri maskeli grup, polise molotof bombası, havai fişek, kuru sıkı tabanca ve taşlarla saldırdı. Gruba müdahale eden polis, tazyikli su ve biber gazı ile karşılık verdi.

 Gösterilerini gece saatlerine kadar devam ettiren Yüzleri maskeli PKK’li grup, daha sonra Kur’anı Kerim ve dini kitapların bulunduğu Yeni Mahallede bulunan ve medrese olarak kullanılan yere saldırıda bulundu.

 Göstericiler tarafından taş ve sopalarla saldırı yapılan medresenin büyük çapta zarar verilerek kullanılamaz hale getirildiği belirtildi.

 Bingöl halkı İslam’ın manevi değerlerine yapılan saldırıyı kınayarak, “Allahın kelamının bulunduğu yere saldırı yapanların İslam’a ve Müslümanlara ne denli kinli olduklarını gösteriyor. “ şeklinde tepkilerini ortaya koydu. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir